Categorie├źn

Service

'Boeken tegenkomen waarvan je niet wist dat je ze zocht'

'Boeken tegenkomen waarvan je niet wist dat je ze zocht'
Uit

'Boeken tegenkomen waarvan je niet wist dat je ze zocht'

  • Advertorial
  • 09-09-2021
  • Uit
'Boeken tegenkomen waarvan je niet wist dat je ze zocht'

SCHIEDAM - Een plein vol boeken: dat vind je op zaterdag 18 september op het Land van Belofte op de Schiedamse boekenmarkt. Boekhandelaren uit de wijde omtrek zullen daarnaartoe komen met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Zowel voor verzamelaars als voor koopjesjagers is er volop keuze.

"Het was een hele opluchting dat de markt dit jaar alsnog kon doorgaan", zegt organisator Jochen van Barschot van Reizende boekhandel Louis Tinner. "Door Corona zijn veel boekenmarkten dit jaar afgelast. Sinds de zomer kunnen er weer hier en daar boekenmarkten doorgaan, en de Schiedamse boekenmarkt is er daar gelukkig één van." Louis Tinner organiseert de Schiedamse boekenmarkt al meer dan tien jaar in april en september. De markt van april is dit jaar afgelast. Die van september mag wel doorgaan, doordat de organisatie enkele Coronamaatregelen heeft getroffen. Zo staan de kramen verder uit elkaar, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Ook zijn er looprichtingen voor het publiek.

Op de boekenmarkt vind je voor elk wat wils. Je kunt er voor een zacht prijsje leesvoer inslaan - zoals thrillers, romans, kinderboeken en strips - maar je vindt er ook verzamelwaardige kunstboeken, biografieën en oorlogsboeken, net als boeken over Schiedam, Rotterdam en het Rijnmondgebied. "Het leukste van een boekenmarkt is dat je er altijd wel een boek tegenkomt waarvan je nog niet wist dat je het zocht", aldus boekverkoper Van Barschot.

De boekenmarkt is geopend van tien tot vijf en vindt plaats op het Land van Belofte, het plein tussen de Albert Heijn en het Broersvest. De entree is gratis.