Categorieën

Service

'De platanen zijn er duidelijk slecht aan toe'

'De platanen zijn er duidelijk slecht aan toe'
Nieuws

'De platanen zijn er duidelijk slecht aan toe'

  • Redactie
  • 04-08-2022
  • Nieuws
'De platanen zijn er duidelijk slecht aan toe'

Zo’n drieduizend liter water is verdeeld over de bomen die er het slechtst aan toe zijn; foto: Stichting Bomenridders Schiedam


SCHIEDAM - Gisteravond hebben enkele Bomenridders van Stichting Bomenridders Schiedam een aantal zieltogende platanen, die in het voorjaar van 2019 herplant zijn in de middenberm van de Horvathweg, van extra water voorzien. De bomen zijn er echt niet goed aan toe, signaleert de stichting.

"De relatief recent verplaatste bomen hebben te lang een constante verzorging moeten ontberen en in combinatie met de huidige regenloze periode zijn ze erg achteruit gegaan," zo is te lezen op de sociale media van de stichting. "Hoe erg is nog niet met zekerheid te zeggen, maar het is duidelijk dat ze er slecht aan toe zijn. Samen met leden van Groen Links Schiedam is poolshoogte genomen op de Horvathweg."

Zo’n drieduizend liter water is verdeeld over de bomen die er het slechtst aan toe zijn. De Schiedamse Bomenridders pleiten voor structureel beter groenbeheer in de toenemend warmere en drogere zomers. "Het is jammer en zonde dat de goede intenties en inspanningen van de gemeente niet hebben geleid tot het in stand houden van deze machtige bomen."