Categorie├źn

Service

'Heel' Schiedam bakt voor 'High tea voor Kika'

'Heel' Schiedam bakt voor 'High tea voor Kika'
Gezond

'Heel' Schiedam bakt voor 'High tea voor Kika'

  • Redactie
  • 06-09-2022
  • Gezond
'Heel' Schiedam bakt voor 'High tea voor Kika'

Beeld van een vorige high tea bij De Buurtvrouw die wel doorging


SCHIEDAM - Er wordt de komende dagen flink wat deeg gerold, stijfgeklopt en afgebakken in de stad. De trouwe achterban van Team Matt zet zich tot een paar dagen 'heel Schiedam bakt' om de kankerbestrijding te ondersteunen.

Team Matt, vernoemd naar Matt, die op jonge leeftijd kanker overwon (zie hier), is al jarenlang actief met het inzamelen van geld. De 'High tea voor Kika', waar de komende dagen de lekkernijen voor de oven ingaan, wordt voor de vijfde keer gehouden. Zondag is het zo ver. Drijvende kracht is Anneke van Wurmond: "Sandwiches, brownies, wraps, koekjes... dat wordt het smikkelen en smullen voor het goede doel."

De High tea voor Kika wordt gehouden bij De Buurtvrouw. "De laatste High tea voor Kika hebben we op het laatste moment moeten afblazen toen de pandemie begon," aldus Van Wurmond. "De meeste mensen die toen een kaartje hadden gekocht, hebben deze bewaard. Anderen die niet aanwezig kunnen zijn zondag, werd een refund aangeboden. Maar daar wordt maar weinig gebruik van gemaakt." Er zijn dus plaatsen over, aanmelden om aan te schuiven kan nog. 

Behalve de high tea organiseert Team Matt ten bate van de stichting Kinderen Kankervrij ook jaarlijks een sportieve loop en andere acties. "Helaas ging in de afgelopen twee jaar de Run for Kika niet door en hebben we weinig kunnen organiseren." Deze week komt daar verandering in.

De high tea is zondag aanstaande vanaf twee uur. Meer info: www.teammatt.nl.