Categorieën

Service

'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' - mediawijsheid voor kinderen

'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' - mediawijsheid voor kinderen
Nieuws

'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' - mediawijsheid voor kinderen

  • Advertorial
  • 22-03-2021
  • Nieuws
'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' - mediawijsheid voor kinderen

SCHIEDAM – Tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 geeft Denise Bontje van Mediasmarties.nl een webinar. Dat gebeurt op woensdag 31 maart, om te laten zien welk media-aanbod er nu is voor jonge kinderen en hoe ouders en kinderen daarmee gezond kunnen omgaan.

Hele praktische vragen komen aan de orde. Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezonde opvoeding voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Mediagebruik

Als ouder van een peuter of kleuter heb je de afgelopen tijd vast gemerkt dat je steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor de webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Het webinar is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de nul en zes jaar en wordt online gegeven. Ouders kunnen zich aanmelden op I: www.debibliotheekschiedam.nl.

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is specialist op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Mediasmarties is ontwikkeld in opdracht van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →