Categorieën

Service

'Kendrick M. handelde uit zelfverdediging'

'Kendrick M. handelde uit zelfverdediging'
Nieuws

'Kendrick M. handelde uit zelfverdediging'

  • Redactie
  • 24-05-2023
  • Nieuws
'Kendrick M. handelde uit zelfverdediging'

SCHIEDAM - Het was zelfverdediging. Kendrick M. zou zijn ex-vriendin op 30 november vorig jaar tien keer hebben gestoken om zich deze vrouw van het lijf te houden. 

Dat wilde advocaat Niels van Wersch de rechtbank in Utrecht gisteren doen geloven. Daar was een eerste regiezitting in de vervolging van de 32-jarige man die eerder in Schiedam woonde. Op genoemde dag ontsnapte hij in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een verlof van zijn tbs-behandeling. Zie ook dit artikel.

M. wordt nu door het OM verdacht van poging tot moord, dan wel doodslag. 

Volgens de advocaat had M. echter goede motieven voor het geweld: hij werd afgeperst, door zijn ex (27).

Vanuit Nijmegen liet M. zich die woensdag naar Soest rijden waar hij in haar flatwoning uiteindelijk de vrouw geweld aandeed. Voor het zover kwam was de tbs-er echter al geruime tijd in de woning, zo pleitte Van Wersch gisteren in de rechtbank. M. vertelde hem: “Er is uiteindelijk wel geprikt, maar dat was niet de bedoeling. Ik ging gewoon kijken wat je kan saven in je relatie.” Volgens de advocaat had M. geen mes bij zich toen hij zich bij het appartement meldde.

Ruth Jager, advocate namens de ex-vriendin: “Mijn cliënte kwam thuis van het ophalen van haar zoontje uit school en trof daar een ex-vriend die was ontsnapt uit een tbs-instelling. Die heeft haar eerst ernstig mishandeld en haar daarna erg gestoken.” Dat gebeurde voor het oog van het vijfjarige zoontje. In de lezing van Van Wersch zou de vrouw M. hebben aangevallen, en moest hij zich verdedigen.

Hij wordt dezelfde dag nog in Bergschenhoek aangehouden.

M. zat in de tbs-instelling Pompestichting in Nijmegen vanwege de moord op Marigret Fullinck, met wie hij in 2012 samenwoonde in Schiedam. Hij bracht haar om het leven en stopte haar lichaam in een koffer in het water van een vliet in Rijswijk. In 2015 werd hij veroordeeld tot negen jaar cel en tbs.

Op 15 augustus is de volgende zitting. De rechtbank oordeelde gisteren dat een verhoor van het vijfjarige zoontje van het slachtoffer waarom de verdediging verzocht, er niet gaat komen. Dat zien zij als te belastend voor het jongetje, dat erg last zou hebben van wat hij heeft meegemaakt.