Categorieën

Service

'We blijven gewoon bij elkaar komen'

'We blijven gewoon bij elkaar komen'
Nieuws

'We blijven gewoon bij elkaar komen'

  • Advertorial
  • 02-08-2022
  • Nieuws
'We blijven gewoon bij elkaar komen'

Jan is onlangs verhuisd naar een appartement vlakbij De 5 Molens en ging op onderzoek uit naar een plek waar hij zijn passie, de geschiedenis van Schiedam, met anderen kon delen; foto: Seniorenwelzijn


SCHIEDAM - In 2021 is er in Coronatijd een Samenfitgroep gestart in Schiedam, vanuit Seniorenwelzijn. Deelnemers zijn senioren die via de huisarts of fysiotherapeut zijn doorverwezen, omdat hun conditie erg achteruit was gegaan of omdat ze te veel alleen thuis zaten. Deze groep heeft gezamenlijk al van alles gedaan: pilates, valpreventie, cognitieve fitness en wandelen. Deze maand is er even geen 'les', maar de deelnemers blijven elkaar ontmoeten. Want, zoals ze zeggen: "Het is zo gezellig, dat we ook zonder docent ons wel vermaken." Vooral nu de groep is uitgebreid met Jan.

Jan is onlangs verhuisd naar een appartement vlakbij De 5 Molens en ging op onderzoek uit naar een plek waar hij zijn passie, de geschiedenis van Schiedam, met anderen kon delen. Hij liep het ontmoetingscentrum binnen toen de Samenfitgroep in actie was. Jan werd door de vrouwen in de groep opgenomen en ze hebben hem niet meer laten gaan. Ze hangen nu aan zijn lippen als hij hen tijdens de wandelingen door Schiedam alles vertelt over de geschiedenis van deze mooie stad. De meeste vrouwen hebben hier hun roots en onderweg worden er heel wat herinneringen opgehaald. Ook worden er nieuwe locaties in oude panden worden bezocht, zoals het Vlaams Broodhuys gevestigd in een oud pakhuis.

Aansluiten bij de groep? Dat kan. De groep komt iedere donderdag van tien tot twaalf uur bij De 5 Molens bij elkaar. 4 augustus gaat de groep wandelen en kunnen belangstellenden zonder aanmelding meelopen. Op donderdag 11 augustus start een nieuwe cursus Samenfit waarbij wekelijks van tien tot twaalf uur een ander thema of activiteit aan bod komt.

Seniorenwelzijn

Nieuwe Damlaan 818, Schiedam

Meer over Seniorenwelzijn →