Categorieën

Service

20 Schiedamse Coronapatiënten in maand naar ziekenhuis

20 Schiedamse Coronapatiënten in maand naar ziekenhuis
Gezond

20 Schiedamse Coronapatiënten in maand naar ziekenhuis

  • Redactie
  • 09-11-2022
  • Gezond
20 Schiedamse Coronapatiënten in maand naar ziekenhuis

SCHIEDAM - Twintig Schiedammers in totaal zijn in oktober in het ziekenhuis opgenomen met Corona. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 

De opnames deden zich zowel aan het begin als aan het eind van de maand voor. Uitschieter was 7 oktober, toen op één dag drie stadgenoten met Corona in het ziekenhuis werden opgenomen; op 3, 7, 11, 12, 21 en 28 oktober waren er twee opnames.

In oktober zijn er volgens hetzelfde instituut geen Schiedammers met Corona overleden. In totaal overleden er in Nederland - volgens de laatstbekende cijfers - in november tot dusver 37 mensen met covid-19.

Het RIVM meldt dat het met de pandemie de goede kant op lijkt te gaan. De najaarsgolf die zich begin oktober aandiende, lijkt al weer ten einde.  Afgelopen week daalde het aantal bevestigde gevallen van besmetting met het virus verder: bij het RIVM werden 7719 bevestigde besmettingen geregistreerd, 37 procent minder dan de voorgaande week (toen 12.311 infecties).

Gisteren werden er bij het RIVM vier nieuwe besmettingen met Corona van Schiedammers geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen lag dat aantal gemiddeld op vijf stadgenoten.

Landelijk daalde afgelopen week het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van mensen met Corona met 26 procent, van 469 naar 341. Op 2 november werd nog een besmette Schiedammer opgenomen. Het aantal nieuwe patiënten met het virus op de IC's van de hospitaals daalde van 53 naar 33.

Verder wordt in het rioolwater het virus minder aangetroffen en lopen ook de meldingen van Corona vanuit verpleeghuizen terug. In Schiedam spreekt het laatst bekende cijfer over bijna 630 biljoen virusdeeltjes in het rioolwater. Dat klinkt gigantisch, maar is een halvering ten opzichte van de voorgaande week. "Je kunt wel zeggen dat de najaarsgolf ten einde is", zegt een woordvoerder van het RIVM.