Categorieën

Service

A20 verschillende nachten en weekenden in mei en juni dicht

A20 verschillende nachten en weekenden in mei en juni dicht
Nieuws

A20 verschillende nachten en weekenden in mei en juni dicht

  • Redactie
  • 30-04-2024
  • Nieuws
A20 verschillende nachten en weekenden in mei en juni dicht

SCHIEDAM - In de maanden mei en juni voert bouwconsortium Baak werkzaamheden uit voor herstel van twee portalen langs de A20 ter hoogte van het BP-station (verzorgingsplaats Rijskade) na de afrit Vlaardingen-West en herstel van asfalt. Daarvoor is een aantal nacht- en weekendafsluitingen van de A20 nodig. Het wegverkeer wordt omgeleid.

In de nachten van 6, 7 en 8 mei is de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis afgesloten van tien uur 's avonds tot vijf uur in de ochtend. Vanuit de Beneluxtunnel kan verkeer wel naar afrit 9 Vlaardingen. De opritten naar de snelweg gaan om negen uur 's avonds dicht.

Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg). De opritten naar de snelweg gaan ook om negen uur dicht.

Op dinsdag 7 mei zijn er vanwege algemene onderhoudswerkzaamheden in de nacht kortdurende afsluitingen op de A20 richting Rotterdam van oprit 8 (Marathonweg), op- en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) en de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (v.v.) en de Maassluissedijk. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via af- en opritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.

Weekendafsluitingen
Voor de werkzaamheden staan ook de volgende twee weekendafsluitingen gepland:
* van 24 mei 22.00 uur tot 27 mei 5.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen.
* van 31 mei 22.00 uur tot 3 juni 5.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis.
* van 10 tot en met 12 juni staan nachtafsluitingen gepland. Ook dan is de A20 tussen 22.00 uur en 5.00 uur in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Hoek van Holland is dicht tussen knooppunt Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg).

Werkzaamheden
De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder, tijdens weekendafsluitingen kan de vertraging op de omleidingsroute via de Maassluissedijk oplopen tot circa dertig minuten. Reizigers wordt aangeraden om waar mogelijk met de metro of ander openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. 

De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag.