Categorie├źn

Service

A20 deels weekend afgesloten voor werk aan tunnel

A20 deels weekend afgesloten voor werk aan tunnel
Nieuws

A20 deels weekend afgesloten voor werk aan tunnel

  • Redactie
  • 01-12-2022
  • Nieuws
A20 deels weekend afgesloten voor werk aan tunnel

Laatste nieuws: Vanwege het verwachte koude weer in het weekend van 2 tot 5 december, kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen een aantal op- en afritten richting Rotterdam op verschillende tijdstippen afgesloten.

Door de weersomstandigheden kunnen de voor dit weekend geplande werkzaamheden, zoals asfalteren, niet doorgaan. Dit werk wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Van morgenavond negen uur tot zaterdag acht uur 's ochtends zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht en zondagnacht geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West).


SCHIEDAM - Komend weekend is de A20 richting Rotterdam vanaf Maassluis tot het Kethelplein afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd.

Vanaf vrijdag tien uur 's avonds tot maandag vijf uur 's ochtends is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan vrijdag om negen uur dicht. Bouwconsortium Baak werkt dit weekend in opdracht van Rijkswaterstaat dag en nacht op de snelweg. In Maassluis/Vlaardingen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het geval het werk niet op tijd afkomt is er een reservenacht voor werkzaamheden gepland, die van maandag aanstaande.

Baak is tijdens dit weekend onder andere bezig met asfalteren en het plaatsen van nieuwe vangrails. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg in Vlaardingen wordt aan de voegovergangen gewerkt. Dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen.

Verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails zorgen voor geluid in de omgeving.