Categorieën

Service

A20 dit weekend afgesloten

A20 dit weekend afgesloten
Nieuws

A20 dit weekend afgesloten

  • Redactie/Maassluis24
  • 25-02-2022
  • Nieuws
A20 dit weekend afgesloten

SCHIEDAM - De aangekondigde weekendafsluiting van 18 t/m 21 februari werd verstoord door storm Eunice. Deze werkzaamheden worden dit weekend, met ingang van vanavond laat, uitgevoerd.

Hiervoor is vanaf vanavond tien uur tot maandagochtend vijf uur de A20 in beide richtingen dicht tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg). In de nacht is de A20 eveneens gesloten tussen Vlaardingen-West en de afrit Vlaardingen (Holysingel). De opritten gaan vanavond vanaf negen uur dicht.

Dit weekend verlegt bouwconsortium Baak deels enkele rijstroken van de snelweg om ruimte te maken voor het vernieuwen en verbreden van een wateronderdoorgang (duiker) en worden onder meer portalen voor de matrixborden vervangen.

Werkzaamheden als frezen, asfalteren, het plaatsen van een vangrail en het verwijderen en plaatsen van portalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Voor de wateronderdoorgang worden damwanden aangebracht, dit gebeurt op zaterdag en zondag overdag tussen zeven en zeven. Mogelijk is ook de verlichting van de bouwplaats te zien in de omgeving.

Weggebruikers wordt aangeraden om de omleidingsroute via de N223 en A4 (v.v.) te volgen. Door de afsluitingen op de A20 wordt het druk op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. De hoofdroutes zijn weliswaar langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze wel sneller, aldus Rijkswaterstaat.