Categorieën

Service

Aanslag met handgranaat leidt ook naar Schiedam

Aanslag met handgranaat leidt ook naar Schiedam
Nieuws

Aanslag met handgranaat leidt ook naar Schiedam

  • Redactie
  • 02-02-2021
  • Nieuws
Aanslag met handgranaat leidt ook naar Schiedam

Een soortgelijke Peugeot 3008 als de Peugeot die als tweede vluchtauto werd gebruikt; foto: politie


SCHIEDAM - De auto die op 13 januari uitbrandde op de Jan van Riebeeckweg in de 's-Gravelandsepolder wordt gelinkt aan het onderzoek naar de aanslag op een woning aan de Kronenburg in Rotterdam-Zuid. De politie heeft dit laten weten en is op zoek naar mensen die meer van de auto weten.

Op 11 januari even na half drie pleegden onbekenden een aanslag met een handgranaat op een woning aan de Kronenburg, nabij de Slinge. De daders vluchtten daarna weg in een gestolen donkerblauwe BMW 5-serie met daarop valse kentekenplaten. Deze auto werd enkele minuten later aan de Hertenburg in Barendrecht in brand gestoken.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de daders in Barendrecht vervolgens zijn overgestapt in een grijze Peugeot die in Vlaardingen was gestolen. Hiermee reden zij naar Schiedam, waar de auto twee dagen ergens heeft gestaan. Deze Peugeot werd op 13 januari rond kwart over twaalf in de nacht in brand gestoken aan de Jan van Riebeeckweg. Zie het (foto)verslag hier.

De politie zoekt getuigen die mogelijk kunnen vertellen
·        waar de blauwe BMW, die op 5 januari in Capelle aan den IJssel werd gestolen en waarop de valse kentekenplaten 44-HSG-3 waren aangebracht, tussen 5 en en 10 januari heeft gestaan.
·        waar de grijze Peugeot 3008, die op 29 december in Vlaardingen werd gestolen en waarop de valse kentekenplaten NH-911-S waren aangebracht, tussen 29 december en 13 januari heeft gestaan.

Dit kan via T: 0900-8844 (vraag naar TGO Kroon). Anoniem bellen kan ook: T: 0800-7000; wie vertrouwelijk met de politie wil praten kan bellen met het Team Criminele Inlichtingen via T: 088-6647734.