Categorieën

Service

Afscheid van een man die verschil maakte

Afscheid van een man die verschil maakte
Nieuws

Afscheid van een man die verschil maakte

  • Redactie
  • 24-07-2021
  • Nieuws
Afscheid van een man die verschil maakte

SCHIEDAM - Het was ook de week van Peter de Vries. De journalist en belangenbehartiger van slachtoffers van de misdaad - en ook van justitie - werd naar zijn laatste rustplaats gebracht, donderdag. Hij overleed een week eerder, na een aanslag op zijn leven op 6 juli. 

Een dag voor zijn uitvaart en crematie nam, zo leek het, heel Nederland afscheid van de man die veel harten voor zich had gewonnen. Indrukwekkend en een grote steun voor zijn nabestaanden: dat één man zo’n verschil heeft weten te maken voor veel mensen.

En dan ook de ontnuchtering: gisteren begon de gemeente Amsterdam al met het verwijderen van de bloemen en andere blijken van medeleven die mensen de afgelopen weken hebben neergelegd in de Lange Leidsedwarsstraat, op de plek van de aanslag. De stad laat weten dat de brieven en kaarten die zijn achtergelaten, bewaard zul worden, in overleg met de familie.

In Schiedam koos men voor dezelfde aanpak: de steun- en dankbetuigingen die op bescheiden wijze waren neergelegd er aan de rand van de Plantage, zijn opgeruimd.