Categorieën

Service

Alzheimer Café, Parkinson Café en de Roze Salon van start

Alzheimer Café, Parkinson Café en de Roze Salon van start
Nieuws

Alzheimer Café, Parkinson Café en de Roze Salon van start

  • Redactie
  • 06-04-2022
  • Nieuws
Alzheimer Café, Parkinson Café en de Roze Salon van start

Voor in de agenda: allerlei activiteiten van de Frankelandgroep; foto: stock


SCHIEDAM - Binnen de Frankelandgroep worden de eerste grotere activiteiten na de Coronaperiode weer gehouden.

Het Alzheimer Café, het Parkinson Café en de Roze Salon worden vanaf deze maand weer georganiseerd. Daarbij is iedereen van harte welkom. Wie te maken heeft met geheugenproblemen of (beginnende) dementie of zorgt voor een naaste met dementie, kan naar het Alzheimer Café komen. Hier wordt informatie gegeven over deze ziekte, kan er in gesprek worden gegaan met professionals en/of contact gelegd worden met lotgenoten. De Frankelandgroep organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Frankeland (Sint Liduinastraat 10) om 19.30 uur (inloop: 19.00 uur). De eerstvolgende Alzheimer Cafés vinden plaats op 12 april, 10 mei en 14 juni.

Wie Parkinson heeft of zorgt voor een naaste met Parkinson en meer informatie wil over deze ziekte, in gesprek wil komen met professionals en/of in contact wil komen met lotgenoten, is welkom bij het Parkinson Café. De Frankelandgroep organiseert één keer per twee maanden een Parkinson Café in Frankeland, op de derde dinsdag van de maand, altijd om 19.30 uur (inloop: 19.00 uur). Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Het eerstvolgende Parkinson Café vindt plaats op 17 mei.

Lastig om openlijk over de seksuele geaardheid of genderidentiteit te praten? Op een ontspannen manier in contact komen met bijvoorbeeld lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en/of interseksuele ouderen (LHBTI-ouderen) kan bij de Roze Salon. De Roze Salon vindt plaats op iedere laatste dinsdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur in de Wintertuin in Frankeland. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 26 april, 31 mei en 28 juni. 

Zie voor meer informatie I: www.frankelandgroep.nl/agenda of bel T: 010 426 49 25.