Categorieën

Service

André, Youp en Joke op de koffie, want Ton was jarig

André, Youp en Joke op de koffie, want Ton was jarig
Nieuws

André, Youp en Joke op de koffie, want Ton was jarig

  • Redactie
  • 17-05-2020
  • Nieuws

SCHIEDAM – De groten van het Nederlandse theater waren even als op een feestje bij haar thuis. Ton Wijngaarden was jarig, en dan doe je dat.

Alhoewel. Het had wat voeten in de aarde voor André en Joke en Youp en Paul de jarige Schiedamse te feliciteren. Paul van Vliet had het nog het makkelijkst, die liet woensdag de postbode in Harg-Spaland een gezellige kaart bezorgen: gefeliciteerd met je negentigste Ton!

André van Duin, Joke Bruijs en Youp van ‘t Hek namen een videoboodschap op om hun hartelijke wensen over te brengen. En dat kwam over: “Hoe hebben jullie dat nu voor elkaar gekregen?”, zo vroeg Ton.

Jullie, dat waren haar kinderen. Ze hadden zich gerealiseerd dat een gaaf verjaardagsfeest – je viert tenslotte niet elke dag een negentigste verjaardag – lastig zou worden, in het zorgcentrum in tijden van Corona.

Maar niet voor één gat te vangen besloot Frans, de jongste telg, om wat contactgegevens te achterhalen van mensen met wie Ton eerder in haar leven regelmatig vertoefde, en die ze graag nog eens zou zien. En dat werden dus André, Joke en Youp. En Paul.

Ton Wijngaarden werkte in de jaren tachtig en negentig in het Luxor Theater in Rotterdam. Daar was ze gastvrouw. De grote cabaretiers stonden zomaar weken in hetzelfde theater, dus dan krijg je een band met elkaar, zeker als je elkaar ieder jaar weer ziet. Het was een hechte groep medewerkers met een unieke sfeer, zo herinnert Ton zich.

Maar zoals het gaat in het leven, ieder gaat zijns of haars weegs, het boekje met telefoonnummers raakt kwijt, en er zijn andere dingen die om aandacht vragen. Tot je dus negentig wordt. Misschien een uitnodiging aan alle lieverds die staan voor een mijlpaal van hun pa of oma of geliefde: sla nog eens dat oude telefoonboekje op – als het niet zoek is geraakt. En verzin iets gedurfds. Voor Ton Wijngaarden maakte het haar dag, en de volgende vast ook nog, en wie weet nog wel zo een tijdje, tot het weer echt tijd is om onze geliefden in de armen te sluiten.

Op de foto hieronder geniet Ton Wijngaarden van de felicitaties die André van Duin haar overbrengt.