Categorieën

Service

Annemiek nodigt tientallen Fiat 500'tjes uit in Schiedam

Annemiek nodigt tientallen Fiat 500'tjes uit in Schiedam
Nieuws

Annemiek nodigt tientallen Fiat 500'tjes uit in Schiedam

  • De Schiedammer Online
  • 06-09-2022
  • Nieuws
Annemiek nodigt tientallen Fiat 500'tjes uit in Schiedam

Annemiek van Puffelen en haar in februari overleden vriend Guus Maier met de historische Fiat 500 in Kethel. 


SCHIEDAM - Op zondag 18 september aanstaande kun je een bonte stoet van klassieke Fiat 500's door Kethel zien trekken en vervolgens de autootjes ook op je gemak in de binnenstad van Schiedam bekijken als de veertig auto's geparkeerd staan op en rond de Lange Haven voor een bezoek door de deelnemers aan het Jenevermuseum.

Annemiek van Puffelen (59) uit Schiedam organiseert de najaarsrit van de Fiat 500 Club Nederland. Ze heeft een route uitgestippeld die start bij chauffeurscafe The Pittstop aan de Doggerstraat in Vlaardingen. Daar wordt koffie gedronken met erbij een ijzerkoekje in de vorm, hoe kan het ook anders, een Fiat 500. 

De uitgezette toertocht met veertig klassieke Fiat 500's leidt via Maassluis, Schipluiden, het Westland, Hoek van Holland, Delft, Kethel en Schiedam- Centrum waar het Jenevermuseum (tussen 14.00 en 15.00 uur) wordt bezocht, Schiedam-West, waar een ijsje wordt gegeten bij La Venezia, weer terug naar The Pittstop in Vlaardingen. Bij de organisatie is zij bijgestaan door een Vlaardings lid van de Fiat 500 Club, Piet Stoker en andere vrienden. Van Puffelen draagt de toertocht op aan haar in februari op 59-jarige leeftijd onverwacht overleden vriend Guus Maier. 

Annemiek van Puffelen is geboren aan de Polderweg in Kethel en op haar 24-ste verhuisd naar Schiedam-West en nu wonend in Schiedam-Nieuwland. Zij is al sinds de jaren tachtig lid van de Fiat 500 club. Met haar ex-man maakte ze vele ritten met dit iconische model auto in eigen land, maar ook naar Italië waar jaarlijks in Garlenda uit heel Europa fans van de Fiat 500 bijeenkomen. Meer dan duizend klassieke Fiat 500's zijn er dan.

Na haar scheiding leerde Van Puffelen vier jaar geleden haar vriend Guus Maier kennen. Samen zetten zij de passie voor de Fiat 500 voort en werden met de klassieke Fiat 500 van Annemiek ook verscheidene mooie ritten in binnen- en buitenland gemaakt. Met z'n tweeën en vrienden Erik & Claudia met hond Sjors, maakten zij in twee klassieke Fiat 500's de rit naar Garlenda, het internationale mekka voor de Fiat-fans. Voor dagelijks gebruik beschikt de Schiedamse overigens over een moderne auto, en het zal niet verbazen, het is een Fiat 500, 'zo'n mooie lichtblauwe', zegt zij. Van Puffelen: "Het autootje heeft trouwens verschillende bijnamen, bijvoorbeeld 'rijdende rugzakjes' en 'wegluizen'. Thuis heb ik een valkparkiet, Tafi genaamd, je begrijpt vast wel hoe ik aan die naam kom."

Van Puffelen tot slot: "Mijn eigen klassieke auto is er dit evenement helaas niet bij, hij wordt gerestaureerd. Ik kan er ook moeilijk in rijden, ik ben afgelopen november gevallen, elleboog uit de kom en heb daar nog last van."