Categorieën

Service

Anouk van Mil in 'geschiedenisprogramma' op tv

Anouk van Mil in 'geschiedenisprogramma' op tv
Nieuws

Anouk van Mil in 'geschiedenisprogramma' op tv

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 19-10-2022
  • Nieuws
Anouk van Mil in 'geschiedenisprogramma' op tv

Anouk van Mil tijdens de start op 11 oktober van haar project in het Schrei(ers)huisje aan het Hoofdplein in Schiedam; foto: Louise Melchers


SCHIEDAM - De Schiedamse Anouk van Mil (ontwerper, mediamaker & verzamelaar) is een van de makers van een nieuw televisieprogramma: Once Upon A Timeline dat vanaf 25 oktober bij NPO3 te zien zal zijn.

"De laatste periode was ontzettend druk. Ineens zat ik in een productie voor Omroep Zwart", laat Van Mil weten, "terwijl ook mijn presentatie voor het Schrei(ers)huisje in Schiedam op het punt stond te beginnen. Het was allemaal heel spannend, maar ook ontzettend leuk."

Once Upon A Timeline draait om het achterhalen van de geschiedenis op een specifieke datum. Van MIl: "Elke aflevering krijgen we de opdracht om een historisch onderwerp te onderzoeken en op creatieve wijze te presenteren, bijvoorbeeld door een green screen video of een geschreven lied. De onderwerpen variëren van Thorbecke tot Jimi Hendrix."

Vanaf 25 oktober is het programma op vier dinsdagen vanaf even voor tienen te zien op NPO3. Daarna komen er nog zes bonusafleveringen op NPO Start.

Van Mil vertelt dat geschiedenis haar altijd al bezig heeft gehouden en dat is ook te zien aan het thema dat zij voor haar presentatie in het Schiedamse Schreiershuisje heeft bedacht, waarvoor zij samenwerkt met bewoners en met het gemeentearchief van Schiedam om de rol die vrouwen spelen bij de Nieuwe Waterweg duidelijk te krijgen.