Categorieën

Service

Minister heeft ervaringskennis nodig in strijd tegen armoede

Minister heeft ervaringskennis nodig in strijd tegen armoede
Gezond

Minister heeft ervaringskennis nodig in strijd tegen armoede

  • Redactie
  • 12-06-2024
  • Gezond
Minister heeft ervaringskennis nodig in strijd tegen armoede(Vlnr.) Dorien Theuns, Anne de Haij, Vanessa Umboh, Carola Schouten, Wendy en Jules van der Vuurst in de installatie van Chantal van Heeswijk, op de tentoonstelling ‘Uit armoede’;


SCHIEDAM - Ervaringskennis zou betrokken moeten worden als op het ministerie beleid wordt gemaakt rond de bestrijding van armoede. Meer nog dan nu het geval is. Dat was een belangrijke bevinding tijdens het ‘hoge’ bezoek dat het Stedelijk Museum Schiedam afgelopen week kreeg. Minister Carola Schouten kwam langs.

Zo bijzonder was haar bezoek nu ook weer niet. De minister voor Armoedebeleid bezocht de tentoonstelling ‘Uit armoede’. Net voor dat niet meer kon, want de expositie liep tot afgelopen weekend. Schouten nam de mensen van de afdeling Communicatie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee. 


Het bijzondere aan de tentoonstelling was dat die tot stand is gekomen samen met ervaringsdeskundigen: Schiedammers die armoede van dichtbij meemaken. Dat viel op, en leidde tot de conclusie over het betrekken van mensen met ervaring. “Elkaar ontmoeten en spreken; dat doet beleidsvormers realiseren wat wel werkt en wat niet.”

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →