Categorie├źn

Service

Assemblage dertig duurzame huurwoningen gestart

Assemblage dertig duurzame huurwoningen gestart
Wonen

Assemblage dertig duurzame huurwoningen gestart

  • Redactie
  • 27-10-2021
  • Wonen
Assemblage dertig duurzame huurwoningen gestart

Morgen Wonen is begonnen met de bouw van dertig huizen op Park Harga; beeld: Credit Linked Beheer


SCHIEDAM -  Morgen Wonen is begonnen met de bouw van dertig duurzame huurwoningen in Park Harga.

Dit deelproject van de grote stadsuitbreiding op Harga omvat woningen in het middensegment van de huurmarkt. De woningen hebben een oppervlakte van 118 en 125 m².

Het Morgen Wonen-concept staat voor duurzame en energiezuinige nul-op-de-meter woningen. Projectcoördinator Rutger de Vries van Morgen Wonen, onderdeel van bouwconcern Volker Wessels: “Alle bouwdelen zoals gevels, trappen en sanitaire ruimten worden in onze eigen fabrieken geproduceerd en vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd. Morgen Wonen is de enige partij in Nederland die het gehele proces in eigen beheer kan uitvoeren. Op locatie wordt elke woning binnen een dag wind- en waterdicht geassembleerd. Dit bouwproces heeft niet alleen tijdwinst en minimale overlast tot gevolg, maar omdat het aantal transportbewegingen door deze aanpak geminimaliseerd wordt, zorgt het ook voor verdere reductie van de ecologische footprint van Park Harga.” Door de wijze van bouwen wordt bij Morgen Wonen ook wel gesproken van 'assemblage'.

De dertig woningen zijn gekocht door het Ecowoningen Fonds, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Dat bedrijf is oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II en Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.500 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim negentig locaties in Nederland. Credit Linked Beheer beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen. 

De verhuur van het project (Olympiaweg 26-48 (even nummers) en Stephan van den Bergstraat 3 – 2) is begonnen.

De oplevering van Park Harga door gebiedsontwikkelaar Volker Wessels Vastgoed wordt begin volgend jaar verwacht. 

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast