Categorieën

Service

Astrid Kersseboom stopt op tv

Astrid Kersseboom stopt op tv
Nieuws

Astrid Kersseboom stopt op tv

  • Redactie
  • 06-11-2021
  • Nieuws
Astrid Kersseboom stopt op tv

Foto: KRO-Ncrv


HILVERSUM - Astrid Kersseboom stopt als nieuwlezeres bji het NOS Journaal en wordt presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Op de radio volgt zij Jurgen van den Berg op. Kersseboom begint daar in het nieuwe kalenderjaar.

Astrid Kersseboom ging enkele decennia geleden in Schiedam op school; 55 jaar geleden werd ze geboren in Vlaardingen.

Na een journalistenopleiding in Tilburg ging ze aan de slag bij Omroep Brabant en later bij de NOS: vanaf 1998 als nieuwslezer bij het NOS Radionieuws. In 2001 stapte ze over naar tv, naar NOS Studio Sport. Drie jaar later, in januari 2004, maakte ze haar debuut bij het NOS Journaal en werd ze een landelijke bekendheid. Behalve de journaals presenteerde ze ook grote nieuwsuitzendingen en reportage met en over het koningshuis.

Kersseboom zegt zelf terug te gaan naar haar oude liefde. "Het radiojournaal is als start van de dag een van de belangrijkste uitzendingen van NPO Radio 1. Ik voel me dan ook vereerd. Het betekent een grote verantwoordelijkheid, maar die neem ik graag op me."Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff noemt Kersseboom een zeer ervaren presentator en journalist, met een brede belangstelling. "Astrid heeft ervaring met radio en sport, en ze is toegankelijk, nieuwsgierig en open. Daarmee brengt ze van nature het geluid waarmee je als radioluisteraar de dag wil beginnen."

Vorig jaar nam de geboren Vlaardingse deel aan het spelprogramma De Slimste Mens, en won. Zie hier.