Categorieën

Service

Auke Pol bespreekt ‘Soundtrack van de tijd’ De Seventies

Auke Pol bespreekt ‘Soundtrack van de tijd’ De Seventies
Uit

Auke Pol bespreekt ‘Soundtrack van de tijd’ De Seventies

  • Advertorial
  • 28-04-2023
  • Uit
Auke Pol bespreekt ‘Soundtrack van de tijd’ De Seventies

SCHIEDAM – Na een gezellig drukke sixties-editie zijn we in de seventies beland. Op donderdagavond 11 mei zal muzikale duizendpoot Auke Pol ingaan op de muziekstijlen van dit decennium. 

Iedere muzikale vertelling besteedt de Schiedammer Auke Pol aandacht aan een andere tijdsperiode met bijbehorende muziek. Pol vertelt welke maatschappelijke ontwikkelingen bij het ontstaan van de popmuziekstijlen een rol spelen. Hoe reageren jongeren daarop? En wat is de invloed van techniek, media en commercie? Luisterfragmenten en filmclips zullen de lezing tot leven laten komen. 

Symfonische rock van bands als Yes en Genesis roepen een tegenreactie op middels de punk. De funk uit de VS beïnvloedt de jazz en evolueert in commerciële genres als Philly soul en disco in de latere jaren van de seventies.  Er aandacht zijn voor de glamrock en hardrock die zich tot vele subgenres weet te vernieuwen. Jamaica brengt de reggae voort, die samen met ska van blijvende invloed zijn op met name de Britse pop. 

Nederland volgt de buitenlandse trends op de voet met opmerkelijk buitenlands succes met bands als Shocking Blue en The Golden Earring. Pop krijgt ook in de media steeds meer aandacht en wordt een vast bestandsdeel van kranten, tijdschriften en tv. 

Auke Pol (1959, Sint Nicolaasga) studeerde af op de conservatoria van Leeuwarden (klassiek) en Alkmaar (lichte muziek) en studeerde aan de UVA in Amsterdam aan de faculteit sociologie, popmuziek en jeugdculturen. Vanaf 1980 gaf Auke Pol les aan muziekscholen als docent piano/keyboard en popbandcoach. Momenteel geeft hij les in zijn eigen lespraktijk Muziekhuis Schiedam.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. Deelname is gratis. Wil je erbij zijn, meld je dan hier aan. We starten om half acht.
 

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →