Categorieën

Service

Automobilisten verrast door afsluiting Nieuwe Damlaan

Automobilisten verrast door afsluiting Nieuwe Damlaan
Nieuws

Automobilisten verrast door afsluiting Nieuwe Damlaan

  • Redactie
  • 08-06-2022
  • Nieuws
Automobilisten verrast door afsluiting Nieuwe Damlaan

SCHIEDAM - Automobilisten werden gisteren verrast - alleen zij die de informatie onder meer op deze site niet hadden gelezen - door de afsluiting van de Nieuwe Damlaan, tussen Hargalaan en Van Haarenlaan. 

Begin vorige week begon het onderhoudswerk aan de Sportparkbrug over de Poldervaart - bij de Margriethal. In eerste instantie werd gewerkt onder de brug, waar onder meer een nieuw tijdelijk fietspad op pontons is neergelegd. Sinds gisteren is het autoverkeer gestremd dat uit het noorden van de stad en vanaf snelweg A20, afslag Schiedam-Noord, naar het centrum en delen van de stad onder de spoorlijn wil. Deze autorijders wordt aangeraden een andere afslag van de snelweg te gebruiken - Schiedam-West via de Vlaardingerdijk of Schiedam-Centrum via de ’s-Gravelandseweg - of om te rijden via deze twee verkeersaders.

De afsluiting voor autoverkeer van de Nieuwe Damlaan van noord naar zuid  dit geldt tot 24 juni. Fiets- en bromverkeer kan in deze periode over het weggedeelte waar normaliter de auto’s rijden. Het fietspad wordt ondertussen aangepakt. In de richting van zuid naar noord kunnen automobilisten wel gewoon rijden.

Tussen 27 juni en 18 juli wordt de Sportparkbrug en dus de Nieuwe Damlaan tussen het Nieuwlandplein en de Hargalaan in twee richtingen afgesloten, omdat dan aan de rijbanen wordt gewerkt. Tot en met 15 juli is het weggedeelte tussen Nieuwlandplein en de Schiedamseweg, ook naar (de achterkant van) het ziekenhuis en politiebureau, wel toegankelijk. In het laatste weekend van het werk wordt ook dat weggedeelte onder handen genomen. 

De gemeente en aannemer Van Kessel geven omleidingen aan, zoals die op de kaart onder dit artikel.