Categorie├źn

Service

Autopont gaat half maart weer varen

Autopont gaat half maart weer varen
Nieuws

Autopont gaat half maart weer varen

  • Redactie
  • 02-03-2024
  • Nieuws
Autopont gaat half maart weer varen

De Blankenburg lag lang op Heijplaat te wachten op reparatie; foto: Ted Konings

SCHIEDAM -
SCHIEDAM - Half maart komt het autoveer tussen Maassluis en Rozenburg weer in de vaart. Dat werd zes weken geleden aangekondigt en een woordvoerder van pontexploitant Damen laat nu weten dat dat lijkt te gaan lukken.

Hij hoopt dat het op 15 maart al gaat lukken, omdat dan gewerkt wordt aan de Beneluxtunnel, en een alternatieve route over het Scheur dan dus zeer welkom is.

Er worden al proefvaarten gehouden met de Blankenburg, het 55 jaar oude schip dat de afgelopen maanden is gerepareerd. Afgelopen najaar werd de provincie eigenaar van het schip, toen het deze overnam uit de boedel van de vorige exploitant, Blue Amigo. Dat bedrijf ging een half jaar eerder op de fles. In de jaren daar voor ging het op en af met de pontverbinding, belangrijk voor veel mensen aan beide zijden van Scheur en Nieuwe Waterweg.

Over de verdere toekomst van het veer is nog niet zo veel bekend. De exploitatieovereenkomst van Damen met de provincie Zuid-Holland loopt tot juli 2025. Over hoe het daarna moet, wordt nog druk gesteggeld.