Categorieën

Service

Bassie & Adriaan-documentaire bij Pathé

Bassie & Adriaan-documentaire bij Pathé
Uit

Bassie & Adriaan-documentaire bij Pathé

  • Redactie
  • 08-11-2023
  • Uit
Bassie & Adriaan-documentaire bij Pathé


SCHIEDAM - Bioscoopketen Pathé gaat de documentaire over Bassie & Adriaan op het grote doek vertonen. De film, Een Schat aan Herinneringen, is vanaf 23 november in alle bioscopen van Pathé te zien. Dat maakten het bedrijf en producent Sjef Scholte vandaag bekend.

De broers hebben uit hun eigen archief materiaal voor de documentaire geselecteerd. De film zal terugblikken op de lange carrière van de broers Bas (88) en Aad (81) van Toor. Er zullen ook beelden te zien zijn van hun tijd als The Crocksons, het acrobatenduo waarmee zij in de jaren vijftig en zestig over de hele wereld reisden. In de film zitten ook quotes van gesprekken die de broers de afgelopen jaren hebben opgenomen over hun carrière. Ook robot Robin speelt een rol.

Daarnaast vertellen prominente personen uit de cultuurwereld over het belang van het werk van Bas en Aad van Toor. Onder anderen Paul de Leeuw en Gert Verhulst hebben meegewerkt aan de documentaire. Ook volkszanger Mart Hoogkamer doet mee.

Een Schat Aan Herinneringen wordt geproduceerd door Playback Image en Mountain Road Entertainment. Ter promotie van de film zal Adriaan van Toor in het weekend van 25 en 26 november vertoningen van de film in twee bioscopen bezoeken. Hij is zaterdag aanwezig in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam en zondag in Pathé Schiedam.