Categorieën

Service

Bedrijven en scholen 's-Gravelandsepolder zoeken talent

Bedrijven en scholen 's-Gravelandsepolder zoeken talent
Nieuws

Bedrijven en scholen 's-Gravelandsepolder zoeken talent

  • Redactie
  • 23-03-2022
  • Nieuws

Werk maken van talent; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Met het evenement ‘Werk maken van Talent’, vanmiddag in het voormalige ONS-gebouw in de Van Heekstraat, presenteerden de gemeente Schiedam, bedrijven en kennisinstellingen hun gezamenlijke zoektocht naar talent. Want de ontwikkeling van een Schiedistrict kan niet zonder mensen die hun vak verstaan.

Afgelopen zomer ging het Living Lab Schiedam van de Hogeschool Rotterdam van start, gevolgd door de bedrijfsvakschool van het Expertise Centrum Precisietechniek en de opleiding MTEC+. De Talentenpool is sinds vandaag het vierde initiatief in de rij. Vier bedrijven presenteerden vandaag samen dit project, waarin schoolverlaters twee jaar aan de slag kunnen bij de vier: Metrohm, Orga, FMI en Boers & Co. Na een half jaar rouleren deze talenten, zodat ze bij elk bedrijf een kijkje in de ‘keuken’ krijgen. 

“Werkgarantie voor in ieder geval de komende twee jaar. Daarna zijn de mannen en vrouwen echt verkocht aan het vak mechatronica. Het punt is namelijk dat schoolverlaters veelal niet bekend zijn met de bedrijven in dit gebied of met mechatronica. Daar gaan wij met elkaar verandering in brengen”, aldus Timoer Frelink, bestuursvoorzitter van Metrohm. 

Wethouder Antoinette Laan onderschrijft volledig het belang van een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. "Veel prachtige bedrijven zijn momenteel nog weinig zichtbaar voor werkzoekenden in de regio. Daarbij is het ook belangrijk dat bedrijven elkaar leren kennen, van elkaar weten op welk vlak ze bezig zijn en gaan samenwerken, vooral in de zoektocht naar talent.”