Categorieën

Service

Beelden verdachten Rotterdamse ongeregeldheden op tv

Beelden verdachten Rotterdamse ongeregeldheden op tv
Nieuws

Beelden verdachten Rotterdamse ongeregeldheden op tv

  • Redactie
  • 02-02-2021
  • Nieuws
Beelden verdachten Rotterdamse ongeregeldheden op tv

Foto: politie/ Media tv


ROTTERDAM - Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van de regionale omroep, toont donderdagavond beelden van deelnemers aan de ongeregeldheden die vorige week maandag plaatsvonden op de Beijerlandselaan en omgeving in Rotterdam.

Bijna zesduizend filmpjes werden ingestuurd en verzameld door een onderzoeksteam van de politie. Daaruit worden in het programma beelden van verdachten getoond. Dat zal ook gebeuren op de sociale mediakanalen van de politie. "Bij het uitblijven van resultaat gaan de beelden mogelijk getoond worden op verschillende schermen in Rotterdam eo en in landelijke programma’s als Crimedesk of Opsporing Verzocht", zo kondigt de politie alvast aan.

Op de derde avond na het van kracht worden van de avondklok werd er in Rotterdam-Zuid gereld en geplunderd  Meerder politiemensen raakten gewond, onder meer door gegooide stenen en afgestoken vuurwerk. Ruim vijftig verdachten werden op die avond direct al aangehouden. Het betreft volgens de politie grotendeels Rotterdammers. Naar de relschoppers die nog niet zijn aangehouden, is een groot onderzoek gestart. Aan de oproep om beelden te delen werd massaal gehoor gegeven, aldus de politie. "Afgelopen weekend ontving het onderzoeksteam nog eens zeshonderd beelden, wat het totaal op zo’n zesduizend te bekijken en analyseren filmpjes brengt." Het onderzoeksteam is hier naar verluidt 'non-stop mee bezig'. "Een tijdrovende klus die goed en zorgvuldig moet gebeuren."

De personen waarvan op basis van de beelden kan worden aangetoond dat zij strafbare feiten hebben gepleegd, zijn als verdachten aangemerkt. "Om er achter te komen wie zij zijn, zijn de beelden eerst aan politiemensen, zoals bijvoorbeeld de jeugdagenten en wijkagenten, voorgelegd. Voor de verdachten die niet door politiemensen herkend zijn, wordt hulp aan het grote publiek gevraagd." Het gaat om beelden waar strafbare feiten gekoppeld zijn aan beelden waarop de verdachten herkenbaar te zien is.

De politie roept betrokkenen bij de ongeregeldheden op zichzelf te melden. Ook mensen met kennis van daders wordt gevraagd dit door te geven aan de politie.