Categorieën

Service

Begin laatste bouwproject Oranjeburgh: 21 luxe woningen

Begin laatste bouwproject Oranjeburgh: 21 luxe woningen
Wonen

Begin laatste bouwproject Oranjeburgh: 21 luxe woningen

  • Redactie
  • 03-12-2019
  • Wonen
Begin laatste bouwproject Oranjeburgh: 21 luxe woningen

Tekening van het nieuwe complex; op de kleine foto's hieronder het eerste constructiewerk; foto's: Wolfs Welding/Kalliste


SCHIEDAM – De bouw van Residence Oranjeburgh, het laatste bouwproject op het terrein van het voormalige Gemeenteziekenhuis, begint volgende week donderdag met een feestje.

Na anderhalf jaar voorbereidingstijd kan de bouw van 21 appartementen in het hart van het terrein beginnen, aldus Jeroen Suijkerbuijk, directeur van ontwikkelaar Kalliste uit Nieuwegein. Alle woningen zijn ondertussen verkocht.

De afgelopen dagen zijn er al damwanden geslagen op de bouwplaats, en grondboringen verricht. Het bedrijf Giesbers neemt het bouwen voor rekening.

Kalliste stapte in het project, aldus Suijkerbuijk, toen duidelijk werd dat de bouw van een appartementengebouw volgens de Oranjeburgh-formule, dus als zelf-bouwproject, te hoog gegrepen was. Met Kalliste als ontwikkelaar krijg het project dus wel snel zijn beslag.

Residence Oranjeburgh bestaat uit achttien koopappartementen en drie penthouses. Alle zeer luxe uitgevoerd, zo is de inzet. Oppervlakten van honderdtwintig tot ruim driehonderd vierkante meter per woning. Het complex wordt vijf-hoog.

Kalliste realiseerde eerder in Schiedam 43 woningen in het project 'Over het water', tussen Van Haarenlaan en de spoorlijn. Het bedrijf is volgens Suijkerbuijk met de gemeente Schiedam in gesprek over mogelijke volgende bouwplannen.