Categorieën

Service

Bekende kinderboekenschrijvers in Schiedam

Bekende kinderboekenschrijvers in Schiedam
Onderwijs

Bekende kinderboekenschrijvers in Schiedam

  • Redactie
  • 23-01-2023
  • Onderwijs
Bekende kinderboekenschrijvers in Schiedam

SCHIEDAM - Deze week gaan in totaal 31 bekende kinderboekenschrijvers met het Halfjaarprogramma van Stichting De Schoolschrijver aan de slag in het basisonderwijs, om kinderen met plezier te laten lezen en schrijven. Ook Schiedam wordt bezocht door kinderboekenschrijvers.

Het gaat niet goed met lezen in Nederland: kinderen lezen te weinig en veel kinderen vinden lezen niet leuk. Dat heeft een negatief effect op hun taalvaardigheid en dat is terug te zien aan de zorgelijk stijgende laaggeletterdheid van de Nederlandse bevolking. Dit meldt de Schoolschrijver. Om dat tij te keren, biedt De Schoolschrijver lesprogramma’s voor het basisonderwijs, waarin kinderboekenschrijvers de hoofdrol spelen. Bij het Halfjaarprogramma krijgen kinderen op scholen met de hoogste percentages taalachterstand wekelijks les van een schrijver. De Schoolschrijvers delen met de kinderen hun verbeeldingskracht, passie voor taal, boekentips en hun schrijfgeheimen.

Er doen 31 bekende kinderboekenschrijvers mee, onder wie Anke Kranendonk, Chinouk Thijssen, Henna Goudzand, Iven Cudogham, Lydia Rood, Marcel van Driel, Marlies Verhelst en Ruben Prins. In de komende drie weken zijn er inhuldigingen van Schoolschrijvers in Amsterdam, Haarlem, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag én in Schiedam.