Categorie├źn

Service

Beneluxtunnel opnieuw 's nachts dicht

Beneluxtunnel opnieuw 's nachts dicht
Nieuws

Beneluxtunnel opnieuw 's nachts dicht

  • Redactie
  • 31-03-2017
  • Nieuws
Beneluxtunnel opnieuw 's nachts dicht
SCHIEDAM - De Beneluxtunnel is dit weekend opnieuw afgesloten. In de nacht van zaterdag op zondag is de tunnel tussen een en vijf in beide richtingen dicht.

Rijkswaterstaat moet onderhoud verrichten in de tunnel op de A4. Volgens de wegbeheerder moeten weggebruikers rekeninghouden met een extra reistijd van maximaal een half uur.

De toe- en afritten van Schiedam en Vlaardingen zijn dan onbereikbaar. Schiedammers die wel de weg op willen, of thuis willen komen, moeten via de A20 de stad uit of in.

Rijkswaterstaat kondigt nu ook al aan dat de tunnel in de avond van maandag 24 april een nacht dicht gaat. Ook afgelopen weekend en het weekend daarvoor kende de tunnel afsluitingen.

De afgelopen maanden zijn diverse nieuwe technische installaties aangebracht in de Beneluxtunnel, zoals LED-verlichting, nieuwe camera’s, nieuwe bedrading en de vervanging van een omroepsysteem en een deel van de noodstroominstallatie. Deze nieuwe installaties worden tijdens de nachtelijke afsluiting aan het besturingssysteem gekoppeld, zodat de tunnel weer goed bediend kan worden.