Categorieën

Service

Betrokkenen schietpartij Barcelona komen uit Schiedam

Betrokkenen schietpartij Barcelona komen uit Schiedam
Nieuws

Betrokkenen schietpartij Barcelona komen uit Schiedam

  • Redactie
  • 28-07-2018
  • Nieuws
Betrokkenen schietpartij Barcelona komen uit Schiedam

Barcelone-stad; Max Pixel


SCHIEDAM - De twee Nederlanders die zondagnacht werden neergeschoten in Barcelona komen uit Schiedam. Zij zijn bekenden van de politie. Dat meldt de NOS. 

De 23-jarige Jamal M. kwam om het leven, Zayd K. raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. 

De schietpartij vond plaats rond half drie 's nachts in hartje Barcelona, niet ver van de Sagrada Familia. De twee Schiedammers hadden een nachtclub bezocht en werden na de schietpartij aangetroffen dicht bij de club, in een auto met Duits kenteken. Daarin werden twee vuurwapens aangetroffen. Jamal M. bezweek aan zijn verwondingen. Zayd K. zou slechts gewond zijn geraakt aan zijn arm.

De recherche van de Catalaanse politie gaat er volgens plaatselijke media van uit dat het een afrekening betreft in het criminele circuit. Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is geen hulpverzoek binnengekomen, bijvoorbeeld voor de repatriëring van het lichaam van M. 

Hij kwam in Nederland in aanraking met de politie voor wapenbezit en diefstal en werd vorig jaar veroordeeld voor bezit en handel in harddrugs. 

De Spaanse politie hield volgens de NOS na de schietpartij enkele mensen uit de regio Rotterdam aan, onder wie broers van M. en K. Een van hen is Oubayd K. , die werd maandag opgepakt bij een controle in Barcelona. Hij zal worden uitgeleverd aan Nederland omdat hij internationaal gesignaleerd stond.

De dader(s) van de schietpartij zouden nog voortvluchtig zijn. Ze zaten volgens ooggetuigen op een witte motor.