Categorie├źn

Service

Beurskoers SBM Offshore stort in

Beurskoers SBM Offshore stort in
Nieuws

Beurskoers SBM Offshore stort in

  • Redactie
  • 09-03-2020
  • Nieuws
Beurskoers SBM Offshore stort in

Laatste nieuws: De koers SBM Offshore herstelt zich tot boven de twaalf euro rond half elf.

AMSTERDAM - Een slagveld op de Amsterdamse aandelenbeurs, met gevolgen ook voor SBM Offshore.

De koers van het offshorebedrijf staat rond half tien op 11,40 euro. Dat is ruim zeventien procent lager dan de slotkoers van vrijdag, die 13,77 euro was. Die was op zijn beurt weer fors lager dan de koers op Valentijnsdag, toen het aandeel SBM piekte op 17,44 euro.

Waren het de afgelopen weken de perikelen rond Corona die de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie parten speelde, vandaag zijn het de olieproducerende landen die voor chaos en grote verliezen zorgen. Zij werden het dit weekend niet eens over een beperking van hun olieproductie. Nu door Corona de economische activiteit in de wereld afneemt, zorgt dat voor dalende olieprijzen.

En opmerkelijk genoeg zorgen dalende olieprijzen voor dalende koersen. Niet alleen voor een bedrijf dat zijn geld verdient van olieproducenten, maar over de hele linie. De koers van beursgraadmeter AEX daalde vanmorgen kort na opening met meer dan vijf procent, zijn kleinere broertje AMX met meer dan zeven procent.

Als gevolg van de chaotische gang van zaken werd de handel in het aandeel SBM Offshore na opening van de beurs ruim een kwartier opgehouden.