Categorie├źn

Service

Dit zijn de populairste aandelen voor 2023

Dit zijn de populairste aandelen voor 2023
Nieuws

Dit zijn de populairste aandelen voor 2023

  • Advertentie
  • 21-12-2022
  • Nieuws
Dit zijn de populairste aandelen voor 2023

Foto: Wikimedia


SCHIEDAM - Voor je het weet is het zover. Nog even en we zitten alweer in 2023. Dat betekent voor veel mensen het moment om te beginnen met iets nieuws. Dus ben jij voornemens om te gaan beginnen met beleggen in aandelen via de beste aandelen app, dan ben je hier aan het juiste adres. Omdat de wereldeconomie blijft verschuiven en zich blijft aanpassen aan de steeds veranderende marktomstandigheden, is het voor iedereen die een goede beleggingsbeslissing wil nemen essentieel om te begrijpen welke aandelen de populairste en meest winstgevende beleggingen zijn.

Om je te helpen de juiste beslissingen te nemen, hebben wij een lijst samengesteld van de populairste aandelen voor 2023. Van tech-reuzen tot small-cap aandelen, deze beleggingen bieden een sterk potentieel voor groei en rendement. Uiteraard brengt beleggen risico’s met zich mee en is het belangrijk dat je altijd zelf je onderzoek doet, voordat je belegd in een bepaald aandeel.

Amazon

Het eerste aandeel op de lijst is techgigant Amazon (AMZN). Met een indrukwekkende marktkapitalisatie van meer dan $ 1,5 biljoen is Amazon een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Niet alleen domineert het de e-commerce sector, maar het maakt ook enorme stappen in cloud computing, kunstmatige intelligentie en streamingdiensten. Dit maakt het een geweldige keuze voor langetermijnbeleggers die op zoek zijn naar een stabiel en betrouwbaar aandeel in 2023.

Tesla

Vervolgens hebben we Tesla (TSLA). Als een van de meest iconische en innovatieve bedrijven ter wereld is Tesla een must-have voor elke portefeuille. Met zijn ongelooflijk sterke merkherkenning en hoge groeipotentieel is het geen verrassing dat Tesla een van de populairste aandelen is om in te beleggen voor 2023.

Apple

Tot slot hebben we Apple (AAPL). Ondanks zijn recente moeilijkheden blijft Apple een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld en is het goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van 5G-technologie en de voortdurende ontwikkeling van zijn hardware- en softwareproducten. Als zodanig is het een sterke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en winstgevend aandeel om in te investeren voor 2023.

Tot slot

Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere populaire aandelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ETF. Nu is een ETF geen aandeel, maar een fonds met aandelen. Ideaal voor wanneer je de nodige spreiding aan wilt brengen in je portefeuille en misschien ook iets minder te besteden hebt. Een ETF volgt namelijk een bepaalde sector en is niets meer dan als het ware een mandje met aandelen. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor beleggen in een CFD.

Nu vraag jij je vast af, wat is een CFD? CFD staat voor 'contract for difference', wat in het Nederlands vertaald kan worden als 'contract voor verschil'. Het is een financieel instrument dat wordt gebruikt om te speculeren op de prijs van een bepaald actief, zoals een valuta, grondstof of aandeel, zonder dat men het actief zelf hoeft te bezitten.In plaats van het actief te kopen of te verkopen, sluiten beleggers een contract af waarbij ze een bedrag betalen dat correspondeert met de waarde van het actief op het moment van de transactie. Als de prijs van het actief stijgt, ontvangt de belegger het verschil tussen de nieuwe waarde en de oorspronkelijke waarde, en andersom als de prijs daalt.