Categorieën

Service

Bewoners Pameijer krijgen herinnering aan vaartocht

Bewoners Pameijer krijgen herinnering aan vaartocht
Nieuws

Bewoners Pameijer krijgen herinnering aan vaartocht

  • Kor Kegel
  • 09-10-2022
  • Nieuws
Bewoners Pameijer krijgen herinnering aan vaartocht

Deze foto kregen alle bewoners van Pameijer in de bus. Het is een foto van hun vaartocht op het moment dat ze het Zakkendragershuisje naderen

SCHIEDAM – De bewoners van Pameijer hebben allemaal een ingelijste foto ontvangen van hun vaartocht vorige week door de havens van Schiedam. De excursie was op touw gezet door Rotaryclub Schiedam de Veste, die er een stralende dag voor had uitgekozen. 

Het ging om de bewoners van de Pameijerlocatie aan de Eerste Tuinsingel. Ruim anderhalf uur genoten ze van de historische binnenstad van Schiedam, gezien vanaf het water. Je ziet de monumenten dan vanuit een heel andere en vaak verrassende gezichtshoek. Dankzij boeiende uitleg van Schiedamkenner en gids Will van Wijk kwamen de bewoners meer te weten over de geschiedenis van de stad. 

Pameijer is er voor mensen die het lastig hebben met het leven door te komen. Het was dan ook een bijzondere ervaring dat ze na de vaartocht in molen De Palmboom een uitstekende lunch aangeboden kregen, bestaande uit luxe en goed belegde boterhammen, zoetigheid en warme saucijzenbroodjes die de Rotaryclub had laten bezorgen door het Vlaamsch Broodhuys. Als afsluiting van de mooie zondagmiddag reikte Andrea Vollebregt, voorzitter van Rotaryclub Schiedam de Veste, doosjes met 25 tulpen uit aan de leiding van Pameijer, de gids en de schipper en de vrijwilliger van molen De Palmboom. De tulpendoosjes komen van een andere actie van Rotary om polio de wereld uit te helpen.