Categorieën

Service

Literair Café over J.M.A. Biesheuvel

Literair Café over J.M.A. Biesheuvel
Uit

Literair Café over J.M.A. Biesheuvel

  • Advertorial
  • 27-02-2024
  • Uit
Literair Café over J.M.A. Biesheuvel

Maarten Biesheuvel, in het midden, vierde in 1919 zijn tachtigste verjaardag in de Korenbeurs; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - Het Literair Café van donderdag aanstaande staat het teken van de in Schiedam geboren schrijver J.M.A. Biesheuvel. Vorig najaar stond Biesheuvel weer volop in de belangstelling. Het boek Austerlitz-Parijs-Alaska verscheen; hierin zijn de verhalen samengebracht die zijn gevonden in de nalatenschap van de schrijver. Met dit Literair Café brengen we een hommage aan Maarten en Eva Biesheuvel.

Erik de Bruin, een van de samenstellers van de deze bundel, is al vanaf zijn zeventiende bewonderaar van Biesheuvels verhalen. Hij studeerde als Neerlandicus af op het werk van de schrijver. Hij werkt nu aan de biografie van Biesheuvel en vertelt daarover tijdens dit Literair Café. Verder is Valentijn de Heer te gast. Onlangs verscheen zijn debuutroman Beste Mevrouw Eva. In deze roman speelt Maartens vrouw Eva een rol. Laura Ebbens, lid van de Voorleesbrigade leest voor uit het werk van Biesheuvel. Wellicht wordt het programma in de loop van de tijd nog uitgebreid met bijdragen van andere mensen die hen hebben gekend en daarover komen vertellen. 

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie
Datum: donderdag 29 februari van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur.
Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam.
Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-) 
De boekverkoop wordt verzorgd door Het Schiedams Boekhuis.


Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →

Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →