Categorieën

Service

Bilderberggroep naar eigenaar Novotel Schiedam

Bilderberggroep naar eigenaar Novotel Schiedam
Wonen

Bilderberggroep naar eigenaar Novotel Schiedam

  • Redactie
  • 03-07-2017
  • Wonen
Bilderberggroep naar eigenaar Novotel Schiedam

Foto: Novotel Schiedam

RENKUM - Hotelgroep Bilderberg komt deels in handen van de eigenaar van Novotel Schiedam.

De zeventien hotels van het Nederlandse bedrijf worden eigendom van investeerder First Sponsor Group uit Singapore en de Duitse hotelmanager Event Hotels, zo werd vandaag bekendgemaakt. Dat laatste bedrijf baat onder meer Novotel Schiedam uit. Verkoper is het Britse QMH Limited, een onderneming van de investeringsmaatschappijen Goldman Sachs en KKR. Met de overname is een bedrag gemoeid van 171,4 miljoen euro.

Directeur Dries van der Vossen van Bilderberg gaf in een toelichting aan dat First Sponsor Group en Event Hotels de intentie hebben om verder te investeren in de hotelgroep. Volgens hem bieden de nieuwe aandeelhouders een solide financiële basis en wordt verder gebouwd op de goede reputatie van het Bilderberg-merk.
Bilderberg zal na de overname zelfstandig blijven opereren als hotelier en uitbater van vergader- en evenementenlocaties. Het Parkhotel in Rotterdam is er daar een van. Het hotelbedrijf behoudt zijn onafhankelijkheid en hoofdkantoor in Renkum.

De hotelgroep zit middenin een renovatieprogramma voor kamers, badkamers en publieke ruimten, waarin de afgelopen drie jaar 36 miljoen euro is geïnvesteerd, eenderde daarvan in de eerste helft van dit jaar.

De omzet van de Bilderberggroep kwam afgelopen jaar uit op 75 miljoen euro, een stijging van zo'n elf procent. Het brutoresultaat verbeterde naar 13,4 miljoen euro. Bij de hotelgroep werken 1370 mensen.

Event Hotels koopt niet meer dan vijf procent van Bilderberg; het overgrote deel van het bedrijf komt in handen van First Sponsor. Onderdeel van de aankoop is de aflossing van bankleningen van Bilderberg, voor bijna 46 miljoen euro. Met aftrek van de overnamekosten, komt het aankoopbedrag voor de hotelgroep daarmee op 123,4 miljoen.

First Sponsor Group is sinds twee jaar actief in Nederland, onder meer met het vastgoed van Holiday Inn/Holiday Inn Express in Amsterdam-Zuidoost.

Event Hotels beheert momenteel 59 hotels in Europa, waaronder elf hotels in Nederland onder hotellabels Mercure, Ibis en Novotel. De Duitsers zullen op termijn de exploitatie van ‘een of meerdere’ Bilderberghotels op zich nemen.