Categorieën

Service

BME Bouwmaten blijft zeker 99 jaar op gemeentegrens

BME Bouwmaten blijft zeker 99 jaar op gemeentegrens
Nieuws

BME Bouwmaten blijft zeker 99 jaar op gemeentegrens

  • Redactie
  • 22-09-2022
  • Nieuws
BME Bouwmaten blijft zeker 99 jaar op gemeentegrens

Aanpalend aan de Bouwmaat wordt op de kop van het perceel tussen de Bettoweg en de Philippusweg wordt gebouwd aan een nieuw bedrijfsverzamelgebouw


SCHIEDAM - BME Bouwmaten en de gemeente Schiedam hebben een erfpachtcontract ondertekend voor 6500 vierkante meter grond in de Spaanse Polder.

Het gaat om het perceel aan de Bettoweg 6, 20/Philippusweg 3-7 op de grens van Schiedam en Rotterdam, waar BME Bouwmaten - werkend onder de naam Bouwmaat - al is gevestigd.  

De gemeente Schiedam geeft grond uit volgens nieuwe eisen die voortaan aan bedrijven die zich op het bedrijventerrein willen vestigen, worden gesteld.   "Behalve dat het om een passende locatie voor het bedrijf moet gaan, is de minimale grootte van een bedrijf 1.250 m², moet de erfpachter financieel solide zijn en het vastgoed voldoen aan het Toetsingskader Duurzaamheid en het Materialenpaspoort", zo schrijft de gemeente.

Het pand van Bouwmaat dateert uit 2001. BME Bouwmaten zal de bestaande opstallen verder verduurzamen. Zo komt er 2.500 m2 zonnepanelen op het dak. Ook wordt de cementsilo in de nabije toekomst gespoeld met hemelwater, in plaats van leidingwater. 

“Ons pand in Schiedam is relatief nieuw, maar toch kijken we als eigenaren tegenwoordig met een andere blik naar ons vastgoed", aldus Pieter van Leusden, directeur-bestuurder BME Bouwmaten Nederland. "Wij hebben onszelf tot doel gesteld dat al onze panden CO2-neutraal moeten worden. In samenwerking met de gemeente Schiedam zijn we er op deze locatie inmiddels ruimschoots in geslaagd", aldus Van Leusden.

Het erfpachtcontract beslaat 99 jaar. Wethouder Antoinette Laan (Bedrijventerreinen) en Van Leusden tekenden de overeenkomst gisteren.