Categorieën

Service

Boekstartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs op 1 juni

Boekstartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs op 1 juni
Uit

Boekstartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs op 1 juni

  • Advertorial
  • 20-05-2024
  • Uit
Boekstartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs op 1 juni

In de bieb hebben zijn er allerlei materialen. (Foto: Bibliotheek Schiedam)

SCHIEDAM - Zaterdag 1 juni is het Boekstartdag in de bibliotheek in de Korenbeurs. Samen lezen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je kleintje. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal. De Bibliotheek Schiedam laat ouders en grootouders ontdekken welke leuke boeken we voor de jongste kinderen in huis hebben.

Waarom zou je al zo vroeg starten met je boeken, vraag je je misschien af? Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Je wijst plaatjes aan en vertelt een verhaaltje. Je kindje herkent je stem en verhoogt zo zijn of haar concentratie. Onderzoek toont aan dat voorlezen op jonge leeftijd de taal- en spraakontwikkeling van je kind stimuleert.

Ukkie Lezen vanaf september

Op Boekstartdag introduceert de Bibliotheek Schiedam dit jaar ‘Ukkie Lezen’! Vanaf september zal er één keer in de drie weken een speciaal voorleesmomentje voor baby’s en dreumesen (4-24 maanden) worden gehouden op de dinsdagochtend. Zaterdag 1 juni is er een speciale demonstratie van het Ukkie Lezen van 14.00 - 14.30 uur in de Beurszaal. (Groot)Ouders met baby’s en dreumesen kunnen dan zelf ervaren hoe speciaal zo’n voorleesmoment is. Spelenderwijs komen ze in aanraking met boekjes, liedjes, spelmaterialen en versjes. Na afloop kunnen bezoekers ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en advies vragen aan onze voorlezers.

Kom op zaterdag 1 juni naar de Korenbeurs en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn! Kom langs en maak je kind lid van de bibliotheek, want tot en met zeventien jaar is dat helemaal gratis. Maak je je kind als baby lid van de bibliotheek, dan ontvang je er een leuke Boekstartkoffer bij. Wil je de demonstratie bijwonen, reserveer dan je gratis plek op de website. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →