Categorieën

Service

Bouw van s’Maak stap verder; huizen op plek Woonplus

Bouw van s’Maak stap verder; huizen op plek Woonplus
Wonen

Bouw van s’Maak stap verder; huizen op plek Woonplus

  • Redactie
  • 03-02-2022
  • Wonen
Bouw van s’Maak stap verder; huizen op plek Woonplus

Van links naar rechts: burgemeester Cor Lamers, Eltjo Bouwman, directeur van Blauwhoed, en Emile Klep, directeur van Woonplus; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Projectontwikkelaar Blauwhoed kan beginnen met de voorbereidingen van de bouw van het gebouw 's'Maak. Burgemeester Cor Lamers ondertekende vandaag de overeenkomst voor gronduitgifte aan Blauwhoed.

De twee partijen stelden samen met Woonplus enkele uitgangspunten vast voor het betrekken van het nieuwe complex door de woningcorporatie en nieuwbouw op de plek van het huidige kantoor aan de Valeriusstraat. Blauwhoed wil het pand van Woonplus aankopen en herontwikkelen, daartoe is een wijziging van kantorenbestemming naar woonbestemming nodig. De projectontwikkelaar wil hier woningbouw realiseren in het middeldure huursegment.

Volgens Woonplus is het bestaande kantoor aan de Valeriusstraat de laatste jaren te groot geworden. "De ligging aan de rand van Schiedam maakt het niet goed bereikbaar voor onze huurders", aldus een woordvoerster. "Daar komt nog eens bij dat het gebouw niet duurzaam is. Het heeft een energielabel G." Door te verhuizen naar s’Maak wil Woonplus 'drie vliegen in één klap slaan': "We verhuizen naar een duurzaam gebouw, we verbeteren onze bereikbaarheid én de exploitatiekosten worden lager. Daarbij is iedereen gebaat. Onze huurders, onze medewerkers én de stad Schiedam."

Met de nieuwe mix aan functies en voorzieningen zal de Kop van de Singel een aantrekkelijke locatie worden voor Schiedammers en voor bezoekers, zo stellen de ontwikkelende partijen. In het complex komen 79 koopwoningen, is er ruimte voor circa 240 m² horeca en 2.000 m² aan kantoorruimte voor Woonplus. Het streven van ontwikkelaar Blauwhoed is om het vierde kwartaal te starten met de bouw.

De Kop van de Singel moet de verbindende schakel worden tussen verschillende gebieden in ontwikkeling: bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, een woongebied rondom het station (op Schieveste, het Terras aan de Schie en op de plek van basisschool De Peperklip) en een ontspanningsgebied met bioscoopcomplex en hotel.