Categorieën

Service

Breng uw stem vast uit

Breng uw stem vast uit
Politiek

Breng uw stem vast uit

  • Redactie
  • 14-03-2023
  • Politiek
Breng uw stem vast uit

SCHIEDAM - Het zijn de dagen voor verkiezingen. De politici waren de afgelopen dagen niet van het tv-scherm te branden, sociale media worden overspoeld door reclame(spots) van partijen. In al dan niet gevatte ‘one-liners’ moeten de kiezers overtuigd worden van de kwaliteiten van een kandidaat of partij. Vaak gaat dat volledig bezijden de realiteit van de Provinciale Staten en de waterschappen.

Voor sommigen zijn dit extreem spannende dagen, denk aan hen die verkiesbaar zijn, of politiek actief in een partij. Anderen ergeren zich groen en geel aan het wensdenken van politici, aan de mooie woorden waarvan de ervaring leert dat die niet worden waargemaakt, van het lelijke dat ook in veel mensen boven lijkt te komen, nu de verschillen worden opgeklopt om zich te kunnen onderscheiden van de tegenpartij. Alles om de stem van de kiezer te winnen.

Schiedammers staan voor de vraag hoe zich hier een houding en een mening te geven. Kijk ik alle debatten, of baseer ik me liever op wat ik gelezen en ervaren heb van de politici en hun partijen in de afgelopen jaren? Zijn er sowieso nog mensen die keer op keer op dezelfde partij stemmen, gewoon, omdat die het beste past bij hoe zijzelf in het leven staan? Geef ik mijn stem aan hem of haar met de beste ideeën, met de meeste kans die plannen waar te maken, of gewoon aan iemand die vertrouwen inboezemt of heeft bewezen zaken ten goede te kunnen organiseren? Het wordt, twee dagen voor de verkiezingen, wel tijd hier knopen door te hakken.

Schiedam24 is hier benieuwd naar. Leven de verkiezingen bij de mensen in de stad? Wat houdt hen, wat houdt u bezig? En natuurlijk: op welke partij gaat u stemmen? 

Daarom het verzoek om voor woensdagmiddag 15 maart om twaalf uur hier te klikken en zes vragen te beantwoorden. Eens kijken of de lezers van Schiedam24 een goede afspiegeling zijn van de stad, de provincie en het waterschap, en het land en of we zo in de loop van woensdag een prognose van de uitslagen kunnen geven.