Categorieën

Service

Britt Eerland wil naar de spelen - wie staat haar bij?

Britt Eerland wil naar de spelen - wie staat haar bij?
Sport

Britt Eerland wil naar de spelen - wie staat haar bij?

  • Redactie
  • 14-02-2024
  • Sport
Britt Eerland wil naar de spelen - wie staat haar bij?

Eerland met dochter Zaya; foto: Hadas Itzkovitch en Anya van Lit


TAFELTENNIS - Britt Eerland wil naar Parijs, naar de Olympische Spelen. Maar dat gaat zo maar niet. En ondertussen heeft ze zo haar alledaagse besognes, als jonge moeder, partner, kind en kleinkind en Schiedamse. Daarom begint ze een geldinzameling.

"Na de geboorte van mijn dochter, Zaya, in maart 2023, krijg ik nog maar gelimiteerde overheidssteun ondanks mijn bewezen carrière als topatleet", legt de Schiedamse tafeltennisster uit. "Dit zorgt ervoor dat ik maar beperkt deel kan nemen aan internationale toernooien en mijn trainingsschema niet kan onderhouden. Essentieel om terug te komen als topsporter en deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen 2024."

Via de website Go Fund Me nodigt Eerland, die bij de spelen in Tokio in 2021 reikte tot de achtste finales, mensen nu uit haar gang naar de Parijse spelen mede mogelijk te maken. "Mijn doel is om te bewijzen dat moederschap en topsport samen kunnen gaan." Op die manier hoopt zij andere moeders te inspireren om 'stereotypes te doorbreken'.

De Schiedamse wil in ieder geval achtduizend euro bij elkaar krijgen, die zij nodig heeft om haar trainingen, materialen, coaching en begeleiding te betalen en haar reis- en verblijfkosten voor toernooien te dekken. De eerste duizend euro is al toegezegd.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd.