Categorieën

Service

Buurvrouw zit oplichters met babbeltruc dwars

Buurvrouw zit oplichters met babbeltruc dwars
Nieuws

Buurvrouw zit oplichters met babbeltruc dwars

  • Redactie
  • 08-06-2022
  • Nieuws
Buurvrouw zit oplichters met babbeltruc dwars

Archieffoto - de vrouw op de foto is niet de dame uit dit verhaal


SCHIEDAM - Een 82-jarige vrouw uit Schiedam-Noord werd vorige week benaderd door - hoogstwaarschijnlijk - oplichters, met een babbeltruc. Oplettend optreden van een buurvrouw voorkwam dat de vrouw daadwerkelijk werd opgelicht.

Abbey Jones vertelt hoe haar buurvrouw werd gebeld over haar matras, dat kapot was. “Haar matras was ook echt een beetje kapot, maar twee jaar geleden gekocht bij Dirk. Ze heeft hier nooit een klacht over ingediend.”

De vrouw aan de telefoon - op een 06-nummer - stelde iemand langs te sturen die die middag ‘toevallig’ in de buurt was. Jones: “Toen ik op visite kwam, vertelde ze dit aan mij. Ik vond ’t vreemd, omdat ik het matras voor haar gehaald had en contant had afgerekend bij Dirk. Haar gegevens zijn hierbij niet gebruikt.”

De jonge buurvrouw uit de Woudhoek zocht het 06-nummer op Google op en vond meldingen van vergelijkbare acties. “Mijn alarmbellen gingen af en ik  heb de politie gebeld. Zij hebben buiten om de hoek gewacht tot de mijnheer aanbelde. Uiteindelijk kwamen ze met de man naar boven.”

Die had een ‘heel vaag’ verhaal. “Hij kon niet vertellen hoe hij aan mijn buurvrouw haar gegevens kwam. Hij moest het bedrijf bellen van de politie, maar hij zei dat er een lange wachtrij was en kantoor niet kon  bereiken.”

Omdat er verder geen strafbare feiten waren gepleegd hield de politie de man niet aan. “Mijnheer is erg zenuwachtig en met de staart tussen de benen vertrokken.” Hij reed volgens Jones in zwarte bus. Haar advies aan ieder: “Let op als jij of je ouders gebeld worden, want de politie vertrouwde het ook niet.”