Categorieën

Service

Buurvrouwen in west maken er op tv een 'ordinaire' burenruzie van

Buurvrouwen in west maken er op tv een 'ordinaire' burenruzie van
Nieuws

Buurvrouwen in west maken er op tv een 'ordinaire' burenruzie van

  • Redactie
  • 29-12-2023
  • Nieuws

Beeld uit 'Mr. Frank Visser doet uitspraak'


SCHIEDAM - Negen jaar wonen Joyce Hidskes en Tatiana Hendriks naast elkaar in de Thomas a Kempisstraat, en ergens in de afgelopen jaren ging het mis. De dames kunnen elkaar niet luchten of zien. En maken van hun hart geen moordkuil.

Toen een coniferenhaag in slechte staat gesnoeid werd op initiatief van Hendriks, was het voor Hidskes de spreekwoordelijke druppel. Zodoende waren de twee gisteravond te zien op de nationale tv; mr. Frank Visser moest uitmaken wie blaam treft en wat er moest gebeuren om het verder uit de hand lopen van de burenruzie te voorkomen. 

Het werd een staaltje hatelijke verwijten over en weer, waarschijnlijk koren op de molen van de programmamakers, en op die van de kijkers. Wie lol heeft aan elkaar ‘op zijn Schiedams’ voor rotte vis uitmaken, moet het programma maar eens bekijken. Voor de anderen: er zijn geen gewonden gevallen, geen schade toegebracht die vergoed moet worden, aldus mr. Visser. Wel moet Hidskes de hedera in haar tuin binnen vier weken terugsnoeien en - volgens de rijdende rechter zelf het belangrijkste onderdeel van zijn uitspraak - hij legt ‘een contactverbod’ op: de dames moeten elkaar maar niet meer (aan)spreken en elkaar vooral met rust laten.