Categorieën

Service

BVSZ: betalen pas voor tweede auto - hele nacht

BVSZ: betalen pas voor tweede auto - hele nacht
Nieuws

BVSZ: betalen pas voor tweede auto - hele nacht

  • Redactie
  • 19-11-2022
  • Nieuws
BVSZ: betalen pas voor tweede auto - hele nacht

SCHIEDAM - De Bewonersvereniging Schiedam-Zuid blijft - terwijl de enquête over betaald parkeren in west loopt - ageren tegen de invoering van betaald parkeren in de Gorzen. In ieder geval, waar het de eerste auto betreft. 

De bewoners van west hebben de keus voor of tegen het invoeren van betaald parkeren tussen vijf en tien 's avonds te zijn. In zuid zou echter de vraag moeten zijn of de bewoners voor het belasten van de eerste auto per adres of tegen zijn, zo stelt de BVSZ. De vereniging steunt in ieder geval wel het laten betalen van het parkeren van de tweede of derde auto op een adres. "Wat er moet iets gedaan worden aan de parkeerdruk in de wijk", aldus het BVSZ-bestuur in een verklaring. 

Als de enquête, die ook voor zuid op de rol staat, op deze manier zou worden ingericht, 'dan is het voor de bewoners eenvoudiger om hun grote bezwaar tegen betaald parkeren weg te nemen en is er toch een mogelijkheid voor het oplossen van de parkeerdruk'.

De BVSZ vindt verder ook de keuze van het tijdsvenster waarin parkeren in ieder geval betaald moet zijn, in zuid, verkeerd gekozen. Betaald parkeren zou moeten gelden tussen zes uur 's avonds en zes uur 's ochtends, zo stelt de BVSZ. "Als bewoner heb je het meeste last van parkeerdruk juist ná tien uur. Wij kennen verhalen van mensen die bij thuiskomst tussen elf en twaalf vaak drie kwartier rond moeten rijden om - vaak ver weg van de woning - uiteindelijk een parkeerplaats te vinden."

Wel enthousiast kan de BVSZ worden van het inrichten van bewaakte parkeerplaatsen, aan de rand van de wijk, voor bestelbusjes en eventuele tweede en volgende auto’s. "Wij hebben daar in het verleden al suggesties voor gedaan, namelijk het voormalig Gustoterrein en het gebied tussen het gemaal en het Francois Haverschmidtcomplex."

Het parkeerregime dat de voorkeur van de BVSZ geniet zou voor heel Schiedam moeten gaan gelden, om het rechtvaardig te houden voor de bewoners en voor de gemeente toch voldoende inkomsten te genereren.