Categorieën

Service

Coffeeshop aan Vlaardingerstraat

Coffeeshop aan Vlaardingerstraat
Winkelen

Coffeeshop aan Vlaardingerstraat

  • Redactie
  • 15-12-2021
  • Winkelen
Coffeeshop aan Vlaardingerstraat

Foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft een vergunning verleend voor de vestiging van een nieuwe coffeeshop aan de Vlaardingerstraat 5b. Het wordt de vierde plek in Schiedam waar legaal een joint valt te kopen.

De gemeente laat weten dat met deze vierde coffeeshop het maximum in de stad weer is bereikt; meer dan vier vergunning vergeeft de stad niet.

"De gemeente vindt het belangrijk de vergunning te verlenen aan een betrouwbare ondernemer. Daarom is een zorgvuldige selectieprocedure gevolgd", zo laat het gemeentebestuur weten. In februari van dit jaar is hiervoor een selectieprocedure gestart. In totaal twintig ondernemers deden mee aan de procedure en wilden zich in Schiedam vestigen.

Niet alleen de ondernemer zelf werd beoordeeld, maar ook de beoogde vestigingslocatie. "De nu gekozen exploitant en de voorgestelde locatie bleken aan alle toetsingscriteria te voldoen." Vlaardingerstraat 5b was jarenlang het adres van Café Royal en de laatste jaren Café Kennis.

De gemeente verplicht de exploitant om contact te zoeken met de omgeving van de locatie om zichzelf voor te stellen en over zijn plannen te vertellen. De nieuwe coffeeshop moet zich inspannen om overlast voor de omgeving te voorkomen. De exploitant heeft de plicht om een goede buur te zijn, aldus de aankondiging van de gemeente.

"Het coffeeshopbeleid heeft als voornaamste doel de volksgezondheid te beschermen door de markt voor soft- en harddrugs te scheiden. Door de verkoop van softdrugs onder strenge voorwaarden te gedogen, wordt voorkomen dat men in aanraking komt met harddrugs en wordt illegale straathandel tegengegaan."