Categorieën

Service

Dag van aandacht voor Oekraïne

Dag van aandacht voor Oekraïne
Nieuws

Dag van aandacht voor Oekraïne

  • Redactie
  • 15-02-2023
  • Nieuws
Dag van aandacht voor Oekraïne

Flat in Cherson


SCHIEDAM - De katholieke en PKN-gemeenschappen van Schiedam willen 24 februari, de dag van het begin van de oorlog in Oekraïne, herdenken.

"Op 24 februari is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Een angstige periode brak toen aan met veel geweld en verwoesting, en er is nog steeds geen uitzicht op een spoedige ommekeer ten goede", zo stellen zij in een oproep om de dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

De basiliek Liduina/OLV Rozenkrans en de Grote of St.-Janskerk zijn die dag geopend. Ieder die wil kan er bidden of mediteren of een kaars aansteken. In de basiliek is er tussen negen uur en half elf ‘stille tijd’, met gelegenheid voor persoonlijk gebed. Daarna blijft het kerkgebouw open. De Grote of St.-Janskerk is open van tien tot half vijf.

Naast aandacht voor Oekraïne biedt deze openstelling ook gelegenheid om te bidden voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije en hun families in Nederland. 

Om vijf uur 's middags is er in de basiliek een vesperdienst met zang, gebed en bezinning rond het thema: Nog is het nacht…