Categorieën

Service

De Boei wijkt met lezing uit naar Monuta

De Boei wijkt met lezing uit naar Monuta
Nieuws

De Boei wijkt met lezing uit naar Monuta

  • Redactie
  • 15-03-2017
  • Nieuws
De Boei wijkt met lezing uit naar Monuta

Een welkome cheque voor De Boei van Monuta

SCHIEDAM – Voor de lezing van Saskia Hameeteman wordt volgende week vrijdag dusdanig veel belangstelling verwacht, dat inloophuis De Boei heeft aangeklopt bij Monuta omdat het uitvaartcentrum in Nieuwland meer belangstellenden kan herbergen.

De lezing van Hameeteman gaat over vormen van verlies en de spreekster mag na alle verlies in haar leven wel een ervaringsdeskundige heten. "Het leven is een boeiend proces’,’ zegt Hameeteman. "Hoe langer je leeft, hoe meer je leert. Hoe meer je leert, hoe meer je leert te genieten. Maar hoe meer je hebt om van te genieten, hoe meer je kunt verliezen.’’

Hameeteman kan mensen handvatten aanreiken om met verlies om te gaan. Ze behandelt verschillende vormen van verlies, niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook verlies van het gevoel van eigenwaarde, verlies van vertrouwen in andere mensen, verlies van energie, gezondheid, vrienden enzovoorts. De Boei, gevestigd aan de Dam 30, had haar gevraagd hierover te vertellen, maar er tekent zich een grote interesse af, zodat niet alle belangstellenden op de Dam terechtkunnen.  

Dat het bij Monuta plaatsvindt heeft er alles mee te maken dat De Boei vorige week dinsdag een welkome verrassing kreeg. Uit handen van Miranda de Krijger en Kees van Hoorn, medewerkers van Monuta in Schiedam, ontving De Boei een cheque van tweeduizend euro om lezingen, workshops en andere activiteiten mogelijk te maken. Die cheque is beschikbaar gesteld door het fonds Monuta Helpt. Per 1 januari dit jaar is dat de nieuwe naam van het Monuta Charity Fund. Met het fonds steunt Monuta lokale projecten en initiatieven om te zorgen dat geen mens alleen en verlaten afscheid hoeft te nemen. Monuta Helpt steunt projecten in de palliatieve zorg en zorg voor nabestaanden en ook initiatieven op het gebied van ouderenzorg en mantelzorg.

De lezing van Saskia Hameeteman is vrijdag 24 maart ’s middags van twee tot vier uur. Aanmelden kan via 06-17854461 of [email protected].