Categorieën

Service

De hypotheekrente gaat stijgen, wat nu?

De hypotheekrente gaat stijgen, wat nu?
Wonen

De hypotheekrente gaat stijgen, wat nu?

  • Advertorial
  • 10-06-2022
  • Wonen
De hypotheekrente gaat stijgen, wat nu?

SCHIEDAM - Er is een eind gekomen aan de steeds maar dalende hypotheekrente. Waar acht jaar geleden een hypotheekrente van tussen de drie en vijf procent de norm was, kon je begin dit jaar nog een rente van één procent afsluiten. Aan deze extreem lage rente blijkt nu een einde te komen. Momenteel kan je, afhankelijk van de duur van de rentevaste periode, een rente afsluiten tussen de 2,5 en 3,5 procent (tien jaar en twintig jaar vast).

Wat voor impact heeft dit nu op het kopen of financieren van een woning? Als de hypotheekrente stijgt, heeft dit invloed op je maximale hypotheeksom. Ook heeft het invloed op je netto maandlast. 3D Makelaars adviseert iedereen een berekening te maken van de maandelijkse uitgaven, zodat je precies kan berekenen welke woonlasten voor de hypotheek mogelijk zijn.

Om een compleet financieel plaatje te krijgen heb je een financieel adviseur nodig. Het eerste gesprek is vaak gratis. 3D Makelaars deelt haar kantoor in Schiedam met Fundament Advies. Fijne, prettige adviseurs met verstand van zaken.

Doordat de hypotheekrente stijgt, merkt 3D Makelaars dat het aantal bezichtigingen iets afneemt, afhankelijk van het type woning en prijssegment. Maar door de enorme schaarste (er staan weinig woningen te koop en is er veel vraag naar woningen) zijn er nog steeds kopers die ook met een verhoogde rente graag willen kopen. Immers: mocht de rente verder stijgen, dan kan je beter nu kopen dan eind dit jaar. De woningmarkt zal daardoor niet zo snel veranderen.

Ook voor verkopers is het nog steeds aantrekkelijk om te verkopen. De marktwaarde van woningen stijgen nog steeds, maar wel minder hard dan een jaar geleden. Kortom: ook met een stijgende rente worden er nog steeds woningen gekocht en verkocht. Let daar bij wel op de maandlasten en laat je bijstaan door een financieel expert voor de meest actuele hypotheekrentestand. 

3D Makelaars
Gerrit Verboonstraat 17
T: 010 - 42 777 88
E: [email protected]
I: www.3dmakelaars.nl

3D Makelaars

Gerrit Verboonstraat 17, Schiedam

Meer over 3D Makelaars →