Categorieën

Service

De Loper liep uit voor Stadskaravaan

De Loper liep uit voor Stadskaravaan
Uit

De Loper liep uit voor Stadskaravaan

  • Advertorial
  • 18-09-2023
  • Uit
De Loper liep uit voor Stadskaravaan

Foto's: Ron van Rutten/Stadsgehoorzaal

VLAARDINGEN - Het was afgelopen zaterdag druk in winkelcentrum De Loper tijdens de vijfde editie van het Stadskaravaan-festival. Ruim duizend bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit de Holy en omstreken wisten het festivalterrein te vinden. Onder andere de optredens van Kenny B, Dikkie Dik en Small Talk zorgden voor enthousiaste geluiden uit het publiek. Organisator Stadsgehoorzaal kijkt met een brede glimlach terug op wederom een stralende dag vol culturele hoogtepunten. Op zaterdag 14 oktober is het tijd voor de laatste editie van de Stadskaravaan van dit jaar, met als locatie het Erasmusplein in de Westwijk. Meer informatie over het festival is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

’s Ochtends trok de opbouw van het festivalterrein al veel bekijks, maar vanaf de opening om een uur tot de afsluiting om vijf uur was het grote plein van De Loper een ware hotspot in de stad, zowel door de zon als door het aantal bezoekers. Presentator Sjaak Bral, wethouder Ivana Somers-Gardenier, Jinglecomponist Ellis Piek en Xclusiv-company openden het festival op knallende wijze, waarna het programma aaneengesloten doorliep.

De mini-shows van Dikkie Dik door Joes Boonen, het Talent Stage-optreden door Riceau en de show van Vlaardingse Vangst Small Talk, trokken veel belangstelling en ook bij de programmaonderdelen in de Mini Bieb en het Mini Museum was het een drukte van jewelste. Daarnaast gingen vele bezoekers met de voetjes van de vloer bij de Silent Disco, zijn er tientallen gezichten geschminkt door UN1EK, werden er heerlijke hapjes uit alle windstreken geserveerd op de Wijkproeverij, zijn er vele potjes FIFA gespeeld in de Minters Gamebus, is de jingle luidkeels meegezongen bij Villa Voice en zijn er honderden Karavaankiekjes gemaakt bij de fotobooth. 

Het slotoptreden door reggae artiest Kenny B zorgde ervoor dat niemand stil kon blijven staan. Het hele plein zong mee met 'Parijs', 'Vrienden' en 'Als je gaat'. Dit optreden droeg alleen nog maar bij aan de al zo stralende dag en zorgde ervoor dat iedereen een lach op zijn gezicht kreeg.

Over de Stadskaravaan
De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750 en in samenwerking met De Kroepoekfabriek, Kade40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan en Minters. Samen worden dit jaar zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De laatste editie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 14 oktober op het Erasmusplein in de Westwijk, tussen de Albert Heijn en de Dirk

Op zondag 3 december wordt het jaar feestelijk afgesloten tijdens de finale in de Stadsgehoorzaal, met optredens door onder anderen Numidia (Beste Zangers 2023). Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

 

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →