Categorie├źn

Service

De VoorleesExpress zoekt versterking

De VoorleesExpress zoekt versterking
Uit

De VoorleesExpress zoekt versterking

  • Advertentie
  • 20-12-2022
  • Uit
De VoorleesExpress zoekt versterking

SCHIEDAM- De VoorleesExpress van Stichting Aanzet zoekt nieuwe voorlezers! Met een uurtje per week jonge kinderen voorlezen, helpen vrijwilligers ouders bij de taalontwikkeling van hun kind. Dit doen zij met voorlezen, taalspelletjes spelen en uitstapjes naar de bibliotheek. 

Boeken voorlezen, verhalen vertellen en gesprekjes voeren vergroten de woordenschat van kinderen. Voor veel laaggeletterde ouders zijn deze activiteiten niet vanzelfsprekend. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de twee en tien jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. Enthousiaste vrijwilligers bezoeken gedurende een half jaar wekelijks hun gezin. Ouders krijgen tips en handvatten hoe zij door voorlezen aandacht kunnen besteden aan taal.

Maak kennis met onze voorlezer

Simone Wapenaar is al een tijdje voorlezer bij de VoorleesExpress. Zij kwam via haar dochter in aanraking met de VoorleesExpress en heeft voorgelezen bij een Syrisch gezin: “Twintig weken over de vloer komen bij een gezin dat je niet kent én met een andere culturele achtergrond was in het begin best spannend. Maar ik heb het zo naar mijn zin gehad bij dit super gastvrije gezin! Ik kan het iedereen aanraden.”

Voor kind én ouder

Met slechts een uurtje per week bereik je al zoveel. “Ik heb gemerkt dat de kinderen voor wie ik voorlees de taal zo snel oppakken en echt gezien hoe snel zij leren. Woorden die voor ons zo gewoon zijn, moet ik soms uitleggen aan hen. En als ik de week erop naar dat woord vraag, dan weten ze nog heel goed wat het betekent. De ouders doen ook zo goed mee en doen hun best om de Nederlandse taal te leren en te begrijpen.”

Word voorlezer!

Houd jij van taal en lezen? En heb je wekelijks een uurtje over? Sluit je dan aan bij de VoorleesExpress. Voorlezen is flexibel werk en leuk om te doen. En je helpt zo mee de kansen van kinderen vergroten. Na een introductietraining ga je twintig keer voorlezen bij een gezin. Je wordt begeleid door een coördinator van Stichting Aanzet. 

Meer info

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal thuis extra aandacht krijgen. Vrijwilligers gaan samen met de ouders thuis aan de slag met taal door middel van (voor)lezen, taalspelletjes spelen en uitstapjes naar de bibliotheek. De VoorleesExpress wordt in Schiedam en Vlaardingen uitgevoerd door Stichting Aanzet. Meer weten? Kijk op I: www.stichtingaanzet.nl of neem contact op met Aanzet via T: 010 - 232 21 11.

Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Aanzet →