Categorieën

Service

Delta Hotel sponsort Yets Foundation

Delta Hotel sponsort Yets Foundation
Sport

Delta Hotel sponsort Yets Foundation

  • Redactie
  • 15-09-2023
  • Sport
Delta Hotel sponsort Yets Foundation

Foto: Delta Hotel

SCHIEDAM - Yets Foundation heeft een belangrijke nieuwe partner aan zich weten te binden: het Delta Hotel.

Veel jongeren waarmee Yets-oprichter Peter Ottens op de pleintjes in Schiedam basketbal speelde, hadden meer talent dan hij. Toch maakte uitgerekend hij zijn droom waar om te basketballen in de Verenigde staten. Volgens hem is dit te danken aan de sterke thuisbasis die hij had. Wat er op straat ook gebeurde, thuis was er liefde, discipline en aandacht. Iets wat bij een hoop leeftijdsgenoten helaas ontbrak.

Dat was het beginidee achter de Yets Foundation. Ottens ging basketballen met jongeren, twee jaar lang. Het kwam neer op: familie bouwen, maatschappelijk actief zijn, en een coach die jouw ontwikkeling als mens boven je ontwikkeling als basketballer stelt. Inmiddels is de Yets Foundation doorontwikkeld van een kleine stichting naar een professionele organisatie. Die dagelijks jongeren helpt die geen prettige thuisbasis hebben en weer perspectief nodig hebben.

Ottens komt in contact met Dirk Overbeeke, directeur van het Delta Hotel. Die herkent zich in het werk en de onderliggende waarden van Yets Foundation. Een nieuwe relatie is geboren. De komende weken zal het Delta Hotel de jongeren van Yets voorzien van bidons en kratten en sporttassen. Ook mogen alle jongeren met hun team op kosten van het hotel komen ontbijten. Verder stelt het hotel zalen ter beschikking voor vergaderingen en teambesprekingen. Overbeeke zegt trots te zijn 'dat we een steentje bij mogen dragen aan de persoonlijke groei van deze jongeren en de Yets foundation'.