Categorieën

Service

DHG koopt terminal in Amsterdamse haven

DHG koopt terminal in Amsterdamse haven
Nieuws

DHG koopt terminal in Amsterdamse haven

  • Redactie
  • 23-09-2022
  • Nieuws
DHG koopt terminal in Amsterdamse haven

De terminal aan de Sardiniëweg in het Amsterdamse havengebied; foto: DHG


SCHIEDAM - DHG heeft onlangs een terminal in het Amsterdamse havengebied aangekocht. Het gaat om ongeveer 78.000 m² grond met diverse loodsen en een kantoor. De terminal is op dit moment volledig verhuurd aan cacao-expert Vollers Holland, maar DHG werkt plannen uit voor (gedeeltelijke) herontwikkeling van de terminal.

Met een kade van ruim 350 meter aan de Hornhaven, is de bereikbaarheid van het complex via binnen- en zeevaart uitstekend, aldus DHG. "Met de nabijheid van rijksweg A5, biedt de locatie een uitstekende verbinding over de weg. Zo zijn Schiphol en Amsterdam binnen vijftien minuten te bereiken. De strategische en centrale ligging zorgen ook voor goede verbindingen met alle grote Europese markten."

DHG legt ook het belang van de acquisitie uit. "De Port of Amsterdam, na Rotterdam de grootste haven van Nederland, behoort met een goederenoverslag van honderd miljoen ton per jaar tot de top vijf zeehavens van West-Europa. In Amsterdam wordt meer dan twintig procent van de internationale cacao-oogst overgeslagen. Dit maakt Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld. Vollers Holland benut de terminal voor de op- en overslag van hoogwaardige bonen die verwerkt worden tot cacaomassa, -poeder en -boter, als ook de overslag van koffie en andere commodities." De logistiek van Vollers Holland benut zowel de weg, als het spoor en de binnen- en zeevaart.

De terminal aan de Sardiniëweg is in het verleden al eerder eigendom van DHG geweest. "Een deel van de gebouwen op het terrein komt in aanmerking voor herontwikkeling", aldus het Schiedamse bedrijf. DHG heeft behalve in Amsterdam terminals in Rotterdam, Oss, Oostermeer en Vlissingen.